Sâmbătă, s-au disputat sferturile de finală în Cupa României Elite, o competiție la care participă echipe din Liga Elitelor.

În vederea creşterii nivelului calitativ al fotbalului juvenil, Federaţia Română de Fotbal a lansat în sezonul trecut două competiţii de elită dedicate juniorilor, Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17. Fiecare dintre aceste competiţii beneficiază de o extensie sub forma unei Cupe a României dedicate categoriei respective de vârstă, în care au drept de participare primele opt clasate din fiecare serie a Ligii Elitelor aferente (Est şi Vest).

În acest sezon, competiția a ajuns în faza sferturilor de finală, meciurile disputându-se sâmbăta trecută. Conform tragerii la sorți, care a avut loc pe 13 februarie, se cunosc și meciurile din faza semifinalelor.

CUPA ROMÂNIEI UNDER 19

Rezultate "sferturi"
ACS Poli Timișoara – UTA Bătrâna Doamnă 0-1
CSM Poli Iași – CFR Cluj 2-4
SC Dinamo – CSS Slatina 3-1
FC Steaua București – FC Viitorul 0-6

Program semifinale
UTA Bătrâna Doamnă - CFR Cluj
SC Dinamo - FC Viitorul 

CUPA ROMÂNIEI UNDER 17

Rezultate "sferturi"
SC “Ferdinand I” – CSS Slatina 1-4
CSM Poli Iași – SC Dinamo 0-2
FC Ardealul – LPS Buzău 3-1
Pandurii Tg. Jiu – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-2

Program semifinale
CSS Slatina - SC Dinamo
FC Ardealul - Csikszereda Miercurea Ciuc

Semifinalele sunt programate pe 22 martie (tur), respectiv 5 aprilie (retur). Finala U17 va avea loc la finalul lunii mai, iar cea de la U19 se va disputa pe 27 mai, în deschiderea meciului în care se întâlnesc seniorii.

SHARE: