Ultimele două meciuri disputate în cadrul rundei cu numărul 26 au consemnat victorii la limită şi câte un penalty ratat de învinse. Ziua de duminică a fost deschisă de meciul de la Şiria, acolo unde AFC UTA Arad a primit vizita celor de la CS Afumaţi. Oaspeţii au deschis scorul după 13 minute prin Vasile Ştefan şi au fost la un pas de a îşi mări avansul după alte patru minute, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri.

Bodea, la primul penalty apărat în carieră

Golgheterul Dedu a luat încrezător mingea, dar portarul arădenilor a ghicit perfect intenţia acestuia şi a respins aproape de lângă bara din dreapta sa. "În competițiile de seniori nu mi s-a mai întâmplat să apăr un penalty, acesta a fost primul. Și etapa trecută, la Balotești, am fost aproape să apăr în fața lui Herea, dar mingea a sărit din gazon. Simțeam că va veni și această zi importantă pentru mine, dar mai ales pentru echipă." a declarat după meci Roberto Bodea, transferat în această iarnă de la Cermei.

Buia: "Golurile i le dedic soţiei mele şi familiei"

Celălalt jucător venit în pauza de iarnă de la gruparea din Cermei, Darius Buia, a fost cel care a întors soarta meciului, cu o dublă reuşită în decurs de zece minute, fără a lua în calcul pauza dintre reprize. Mai întâi, fiul lui Romică Buia a marcat din apropiere după o fază lucrată de Hlistei şi Stahl, iar apoi a făcut de la A la Z golul cu numărul doi. "Decarul" arădenilor a recuperat un balon la mijlocul terenului, a pătruns până în careu, aici s-a făcut că trage cu stângul, l-a depășit din fentă pe fundașul din fața sa și l-a executat pe Marinescu cu un lob de efect din unghi închis.

Buia trăiește momente unice și în viața personală. După meciul cu Hermannstadt și-a unit destinele cu Alexandra, care peste câteva luni îi va oferi o fetiță. "Golurile de azi i le dedic soției mele și familiei, care m-au susținut necondiționat și în cele mai grele momente", a comentat "decarul" Bătrânei Doamne.

”Băieții în ghete” rămân fără victorie în 2018

ASU Politehnica a avut duminică parte de un adversar solid în FC Hermannstadt, ocupanta poziţiei a doua. Oaspeții au pus presiune din primele minute şi au deschis scorul în minutul 10. Herghelegiu l-a găsit pe Ştefan Blănaru liber în faţa porţii şi primul golgheter din B al ”Băieților în ghete” nu l-a iertat pe Dur-Bozoancă. Atacantul bănăţean nu a jubilat la această reuşită, arătând că nu uită de unde a plecat.

Peste alte zece minute se putea restabili egalitatea, după ce reluarea lui Mera îl loveşte pe Crişan în braţ şi arbitrul Cătălin Buşi dictează fără ezitare penalty. Marcator cu Chindia de la punctul cu var, Predescu ratează însă de această dată, Niga ghicindu-i şutul ”telefonat” în dreapta sa.

Peste alte cinci minute, AFC Hermannstadt putea face chiar 2-0. Lovitura liberă executată de Rusu loveşte incredibil bara, în spatele portarului, iar apoi Blănaru nu mai e la fel de inspirat şi trimite fix în braţele lui Dur-Bozoancă. La reluare, ocaziile s-au lăsat aşteptate, iar tabela de marcaj a rămas neschimbată, astfel că sibienii au plecat cu toate cele trei puncte puse în joc.

Iată rezultatele finale, marcatorii şi clasamentul general după 26 de etape

24.03.2018, ora 11:00

Luceafărul Oradea - Metaloglobus Bucureşti 2-0 (0-0)
Andrei Tînc (70), Vlad Rusu (84)

Foresta Suceava - Academica Clinceni 0-1 (0-0)
Marian Târşa (90)

Ştiinţa Miroslava - CS Mioveni 1-0 (0-0)
Alexandru Marin (73)

24.03.2018, ora 14:30

Ripensia Timişoara - Chindia Târgovişte 2-3 (2-2)
Adrian Ungureanu (12), Mediop Ndiaye (14) / Daniel Florea (13), Crinel Stoica (39), Mădălin Martac (77)

25.03.2018, ora 12:00

AFC UTA Arad - CS Afumaţi 2-1 (1-1)
Darius Buia (45, 54) / Vasile Ştefan (13)

25.03.2018, ora 14:00

ASU Politehnica Timişoara - AFC Hermannstadt 0-1 (0-1)
Ştefan Blănaru (11)

Pandurii Târgu Jiu - CS Baloteşti - AMÂNAT
Sportul Snagov - Dacia Unirea Brăila -
AMÂNAT

ASA 2013 Târgu Mureş - Fotbal Club Argeş 0-3
Gazdele au fost dezafiliate prin decizia Comitetului Executiv din 28.02.2018

Olimpia Satu Mare - Dunărea Călăraşi 0-3
Gazdele au fost sancţionate cu excluderea din competiție prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică

CLASAMENTUL GOLGHETERILOR

18 goluri (1 - pen.):  Mediop Ndiaye (Ripensia)
16 goluri (2 - pen.):  
Bogdan Rusu (AFC Hermannstadt)
16 goluri (4 - pen.):  Vlad Rusu (Luceafărul)
15 goluri (8 - pen.):  
Valentin Alexandru (Dunărea)
11 goluri: Cosmin Sîrbu (ASA 2013)
11 goluri (2 - pen.):  Cosmin Năstăsie (CS Mioveni)
11 goluri (4 - pen.):  Marius Matei (Foresta/Luceafărul)
10 goluri (3 - pen.):  Cristian Cherchez (Chindia)
9 goluri: Alexandru Marin (Miroslava)
9 goluri (3 - pen.):  Georgian Honciu (Chindia)
9 goluri (5 - pen.): Mugurel Dedu (CS Afumaţi)
8 goluri: Daniel Florea (Chindia/AFC UTA), Olivier Lusamba (ASU Poli/Olimpia), Liviu Mihai (Chindia), Eugen Nica (Baloteşti)
8 goluri (1 - pen.): Valentin Ghenovici (Metaloglobus), Ionuţ Năstăsie (Fotbal Club Argeş), Alexandru Pop (Dacia Unirea/Dunărea)
8 goluri (2 - pen.): Bogdan Barbu, Marian Constantinescu (ambii Academica), Sorin Frunză (Dacia Unirea)
8 goluri (5 - pen.):  Costel Roşu (Dacia Unirea)
7 goluri: Bogdan Dănăricu (Pandurii), Gabriel Dodoi (Pandurii), Andrei Dumiter (Ripensia)
7 goluri (1 - pen.):
Deian Sorescu (ASU Poli)
6 goluri: Alexandru Bădăuţă (Ripensia/ASU Poli), Marius Curtuiuş (AFC UTA), Paul Iacob (Dunărea/ASA 2013), Ionuţ Rădescu (Mioveni)
6 goluri (4 - pen.): Ciprian Rus (Dunărea/Pandurii)
5 goluri: Vasile Buhăescu (Fotbal Club Argeş), Silviu Pană (Dunărea), Adrian Popa (Ripensia), Wilhem Renquin (Foresta)
5 goluri (1 - pen.):  Claudiu Codoban (Luceafărul), Vasile Pop (Luceafărul/Olimpia), Adrian Ungureanu (Ripensia)
5 goluri (2 - pen.):  Cătălin Hlistei (AFC UTA)
4 goluri: Olimpiu Bucur (Dacia Unirea), Valentin Buhăcianu (Miroslava), Robert Candrea (ASA 2013), Răzvan Dâlbea (AFC Hermannstadt), Marian Drăghiceanu, Missi Mezu, Valentin Munteanu (toţi Dunărea), Eduard Florescu (CS Mioveni), Andrei Nilă (Fotbal Club Argeş), Andrei Hergheligiu (AFC Hermannstadt/Luceafărul), Crinel Stoica, Mihai Neicuţescu (ambii Chindia), Ionuţ Plămadă (ASU Poli)
4 goluri (1 - pen.):  Roberto Ayza (CS Mioveni), Cristian Bustea (Sportul Snagov), Cristian Neguţ (Chindia), Alexandru Taciuc (Miroslava)
4 goluri (2 - pen.): Andrei Cerlincă (Foresta)
3 goluri: Andrei Antohi (Luceafărul), Andrei Banyoi (Dacia Unirea), Ştefan Blănaru, Cosmin Neagu, Petrişor Petrescu, Ionuţ Stoica (toţi Hermannstadt), Andrei Blejdea, Ciprian Gliga, Mihai Ion (toţi Academica), Darius Buia (AFC UTA Arad), Raul Costin, Robert Grecu (ambii Fotbal Club Argeş), Adrian Hurdubei (Baloteşti), Sergiu Jurj (Chindia/Olimpia), Baudouin Kanda, Bogdan Manole, Cristian Puşcaş (toţi Dunărea), Raul Krausz, Carol Taub (ambii ASU Poli), Rafael Licu (Chindia/ASA 2013), Claudiu Matiş (Ripensia), Mădălin Martin (Fotbal Club Argeş/Metaloglobus), Cosmin Mihai (Baloteşti/Dacia Unirea), Robert Roşoagă (CS Mioveni/Dacia Unirea), Alexandru Stoica (Dunărea/ASA 2013), Vlad Tudorache, Ştefan Vasile (CS Afumaţi)
3 goluri (1 - pen.): Robert Băjan (Pandurii/ASA 2013), Cornel Predescu (ASU Poli)
3 goluri (2 - pen.): Ovidiu Tăcuţanu (Miroslava)

*Notă: în clasamentul golgheterilor figurează doar jucătorii care au marcat de cel puţin trei ori în acest sezon

SHARE: