Timișorenii s-au impus cu 2-1 în prima manșă a barajului de promovare/menținere în Liga I. ACS Poli a dominat complet prima repriză a jocului de pe teren propriu cu UTA, când a marcat prin Pedro Henrique și Gabriel Cânu. Reușita lui Sorin Strătilă din partea secundă a reaprins speranțele echipei din Liga 2

Un nou duel al orgoliilor în vestul țării a adus pe ”Dan Păltinișanu” circa 13.000 de spectatori conform organizatorilor. Gazdele nu au întâmpinat probleme în a-și impune jocul în prima parte și deschiderea scorului a părut o chestiune de timp, ocazia lui Bărbuț din minutul 18 fiind un semnal de alarmă.

Peste patru minute, Pedro Henrique, intrat în locul accidentatului Popovici, a primit un balon ideal de la Soljic și a deschis scorul cu o finalizare pe lângă portarul Miron. În minutul 25 avea să fie deja 2-0, după reuşita cu capul a lui Gabriel Cânu, în urma unei lovituri libere executate de Croitoru, mingea fiind deviată pe parcurs de Bocșan. Repriza s-a încheiat nu înainte ca timișorenii să mai irosească mai multe șanse bune de gol.

În partea secundă, UTA a revenit în meci grație reușitei lui Sorin Strătilă din minutul 52. Mijlocașul dreapta a profitat de un carambol și l-a surprins la colțul scurt pe Curileac. La 2-1, ACS Poli a rămas în inferioritate numerică în urma eliminării lui George Neagu, arbitrul George Găman arătându-i fundașului timișorean al doilea galben pentru un fault asupra lui Curtuiuș. Deși cu un om în minus, echipa lui Ionuț Popa a fost în continuare mai periculoasă, dar nu a mai găsit drumul spre gol. Ultima mare ocazie a meciului a fost în minutul 90+1, când Bocșan a luat la țintă transversala arădenilor.

Rezultatul de 2-1 păstrează deschisă lupta pentru Liga I, returul barajului fiind programat joi, de la ora 17.30, pe arena ”Otto Greffner” din Șiria.

”Fotbalul a dovedit că este cum este. Puteam să conducem cu trei-patru la pauză, problema este că nu am dat goluri, pe o lipsă de concentrare. Mergem să câştigăm la ei... Pedro a intrat bine în joc, dar se vede că nu poate un meci întreg. Accidentarea lui Popovici este gravă, Manea l-a lovit cu cotul şi era de cartonaş roşu. Nu mă aşteptam de la UTA la mai mult, atâta a putut”, a comentat după meci Ionuț Popa, antrenorul principal al ACS Poli.

”Timişoara e favorită, s-a văzut, exact cum am anunţat. A doua repriză am evoluat cu acel curaj necesar acestui meci. La pauză le-am spus să jucăm că nu avem nimic de pierdut, nu ne e frică de Timişoara. Chiar dacă am înţeles că al doilea gol a fost din ofsaid nu protestez. Mai avem un meci retur, sunt 90 de minute la Şiria, chiar dacă Popa m-a ameninţat că o să ne dea şapte, vom vedea... După cum a început meciul şi cum am arătat în prima repriză e bine că nu am mai luat goluri şi că am marcat un gol, ceea ce ne oferă o şansă”, a declarat Laurențiu Roșu, antrenor principal UTA Arad.

ACS POLI TIMIŞOARA - UTA ARAD 2-1 (2-0) Pedro Henrique (22), Cânu (25) / Strătilă (52)

ACS Poli: 33. Curileac - 32. Străuț, 23. Cânu (cpt.), 15. Bocșan, 3. G. Neagu - 18. Artean, 16. Soljic - 7. Bărbuț (12. Mailat 61), 8. M. Croitoru, 10. Doman (30. Șeroni 68) - 9. Al. Popovici (91 Pedro Henrique 15)
Rezerve nefolosite: 25. Straton - 13. Scutaru, 11. Fucek, 85. Oct. Drăghici
Antrenor: Ionuț Popa

UTA: 1. Bg. Miron - 6. Adili, 26. Al. Manea, 2. A. Gligor (cpt.), 14. Burlă - 18. Strătilă (13. I. Tănase 62), 3. Chindriş, 10. Copil (15. Vîlceanu 77), 19. D. Muntean (27. Stahl 46) - 11. Ad. Petre, 7. Curtuiuş
Rezerve nefolosite: 12. Al. Barna - 20. Polgar, 30. Piccioni, 17. Jorza
Antrenor: Laurențiu Roșu

Cartonaşe galbene: Doman (42), Cânu (51), G. Neagu (59, 65), M. Croitoru (88) / Strătilă (40), Chindriş (64), Ad. Petre (81), Al. Manea (90)

SHARE: