Militarii români au câștigat a 21-a ediție a campionatului de fotbal organizat la Cartierul General NATO din Bruxelles. La turneu au particiapat echipele țărilor membre NATO și reprezentanți ai International Staff. Meciurile s-au disputat pe parcursul zilei de 11 iunie.

La competiție au participat 20 de formații, iar reprezentativa României a făcut parte din grupa D alături de Turcia, Spania, Bosnia-Herțegovina și Germania. Meciurile din faza grupelor s-au desfășurat pe durata unei reprize de 15 minute.

În întâlnirile din grupe, România a învins Bosnia-Herțegovina cu 1-0, a încheiat la egalitate cu Spania, 0-0, și a fost învinsă de Turcia și de Germania cu același scor, 1-0. În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe poziția a treia în grupă și s-a calificat în fazele eliminatorii.

În optimi, România s-a duelat cu Turcia și s-a impus cu scorul de 3-0, în timp ce în sferturile de finală, militarii români au trecut de reprezentativa Portugaliei cu scorul de 3-1, în timp ce în semifinalele competiției învinsa echipei noastre a fost Slovacia.

În marea finală, formația militarilor români s-a impus în fața celor de la Renegardes, formație compusă din reprezentanți ai International Staff / NATO, cu 2-1, și a câștigat pentru a doua oară trofeul, după cel cucerit în 2011.

Componenții echipei României:
Florian-Traian Ianoșoiu-Hangan, Marinel Stan, Gabriel Flueraș, Iulius Răducan, Claudiu Grosu, Florin Vasiliu, Radu Dinu, Tudorel Iancu, Dorel Prelipcean, Vicenţiu Moț, Ion Petre, Cosmin Croitor, Robert Călinoiu, Florin Ureche, Mihai Dragomir, Radu Muntean, Mihai Ioniță, George Peleșteanu, Cristian Ceaușu

SHARE: