Federația Română de Fotbal organizează pe 24 iunie un workshop de pregătire fizică cu traineri specialiști din Germania.

Evenimentul reprezintă un prilej de formare pentru preparatorii fizici, antrenorii personali și cei de fitness. Federația Română de Fotbal a înscris acest workshop în strategia sa de dezvoltare și formare a specialiștilor în realizarea performanțelor. Este doar un prim pas dintr-un program mai amplu de formare a preparatorilor fizici nu numai pentru sportivi adulți, dar în special pentru copii și juniori.

Pe 24 iunie este un prim contact cu comunitatea preparatorilor fizici din România, urmând ca, ulterior, cei ce doresc să se alăture fotbalului să fie cooptați în programe de pregătire specifică acestui joc inițiate de Școala Federală de Antrenori.

Workshop-ul se va derula sub denumirea de „Performanța fizică în sport”, fiind realizat împreună cu compania Perform Better, numărul 1 în lume în ceea ce privește echipamentul și aparatura necesare antrenamentului funcțional.

Sesiunile teoretice și demonstrative vor fi susținute de doi specialiști de la Perform Better, Lutz Herdener și Eberhard Schloemmer, și de către șeful Departamentului de pregătire fizică al FRF, Christos Papadopoulos. 

Evenimentul are loc la Casa Fotbalului în data de 24 iunie, începând cu ora 8:30. Înscrierile se pot face la adresa perform.better@frf.ro . Taxa de participare este de 30 de euro.

Program

08:40 – 09:00 Performanța Fizică și Antrenamentul Funcțional în zilele noastre – Dr. Ch. Papadopoulos

09:00 - 10:45 Grupul A: Curs de Examinare și Mișcare Funcțională (FMS) Practică - Demonstrații. E. Schlömmer
09:00 – 10:45 Grupul B: Antrenamentul de Viteză - Putere Dr. L. Herdener

10:45 - 11:00 Pauză și Schimbarea Grupurilor

11:00 - 12:45 Grupul B: Curs de Examinare și Mișcare Funcțională (FMS) Practică-Demonstrații E. Schlömmer
11:00 - 12:45 Grupul A: Antrenamentul de Viteză - Putere Dr. L. Herdener

12:45 - 13:45 Pauza de prânz

13:45 - 15:30 Grupul A: Strategii de exerciții corective pentru îmbunătățirea mobilității. E.Schlömmer
13:45 - 15:30 Grupul B: Bazele Anatomo-Funcționale ale Mișcării Dr. L. Herdener

15:30 - 15:45 Pauză și Schimbarea Grupurilor

15:45 - 17:30 Grupul B: Strategii de exerciții corective pentru îmbunătățirea mobilității. E. Schlömmer
15:45 - 17:30 Grupul A: Bazele Anatomo-Funcționale ale Mișcării Dr. L. Herdener

17:30 - 17:45 Pauză

17:45 - 18:45 Demonstrație de antrenament atletic funcțional și vizualizarea echipamentului special.

Speakeri

Dr. Lutz Herdener
Lector Perform Better Europa. Este specializat pe antrenamentul funcțional și diagnosticul efortului fizic. A lucrat ca preparator fizic în fotbal și în alte discipline sportive. A dezvoltat un software de antrenament „evolectis”, lucrând ca și lector la Institutul de Științe ale Sportului din cadrul Universității din Munchen.

Eberhard Schloemmer
Specializat în știința sportului. Predă de 12 ani pentru Perform Better antrenamentul funcțional și Functional Movement Screening (FMS). Formator de antrenori în diferite discipline. Fondator Outdoor Group Training. Face parte din elita fondatorilor antrenamentului funcțional alături de Mark Verstegen, Gray Cook, Lee Burton.

Christos Papadopoulos
Doctor în Științele Sportului. Și-a început cariera de practică în fotbal la Schalke 04, coordonând aproape un deceniu zona de pregătire și recuperare fizică și colaborând cu antrenori precum Jupp Heynckes, Huub Stevens și Marc Wilmots. În această perioadă, Schalke a fost de trei ori vicecampioană în Bundesliga, a câștigat Cupa Germaniei și a participat în Liga Campionilor. A coordonat la Stuttgart specialiști în nutriție sportivă, psihoterapie sportivă, pregătire fizică și recuperare medicală în mandatele unor antrenori ca Armin Veh și Bruno Labbadia.

SHARE: