La 11 zile distanță de la împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, Emerich Ienei a fost sărbătorit de utiști. Antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de cluburi a fost întâmpinat cu căldură pe arena "Otto Greffner" din Șiria. În aplauzele celor aproximativ 1.200 de spectatori prezenți la meci, Emerich Ienei, născut în satul arădean Agrișu Mic, a primit din mâinile primarului Valentin Bot, titlul de cetățean de onoare al comunei lui Ioan Slavici.

"Ca și atitudine și conduită profesională, domnul Ienei este cel mai important reper din fotbalul românesc. Suntem onorați să-l avem azi în mijlocul nostru, mulțumindu-i pentru că a scris istorie", a spus Codru Grădinariu, directorul general al grupării arădene.

"Mă simt onorat pentru invitație la Șiria. Nu este un lucru mic să fii cetățean de onoare al unei comune. Mă bucur că am venit la o partidă de fotbal interesantă, văd că sunt și mulți spectatori. Am și azi UTA în suflet, dar nu pot să nu țin și cu echipa cu care am făcut performanța unică în fotbalul românesc, greu de egalat deocamdată. Până la urmă, țin cu fotbalul și aș vrea să văd partide cât mai bune, între echipe care să ducă tradiția mai departe”, a punctat tehnicianul care a dat lovitura de începere a confruntării dintre formațiile ce reprezintă județul în care s-a născut și cel unde domiciliază.

SHARE: