Galben-albaştrii au trecut cu bine parcursul judeţean din primul an şi singurul petrecut “la judeţ”, Petrolul 52 câştigând şi faza judeţeană a Cupei României, după titlul de campioană.

Echipa fanion ploieşteană a simţit bucuria câştigării unui trofeu, după ce a depăşit cu 2-0 pe CS Păuleşti, la capătul unui meci în care, în ciuda unui oarecare echilibru, în destule moment ale jocului, problema învingătoarei nu s-a pus mai deloc.

Elevii lui Octavian Grigore au deschis scorul prin Stănescu, atacantul petrolist reluând cu sânge rece în plasă o centrare de pe dreapta a lui Olaru (1-0, min. 35), pentru ca, după pauză, Nini Popescu să aducă liniştea, cu reuşita de 2-0, în min. 84, reuşită venită printr-un şut plasat, din mijlocul careului mare.

Astfel, Petrolul pleacă spre fotbalul de performanţă cu eventul realizat, după un sezon în care a dat “culoare”, la propriu, întrecerii judeţene. 

Petrolul Ploiești – CS Păulești 2-0 (1-0)
Au marcat: Stănescu (35), N. Popescu (84)
Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – C. Tudor (cpt) (90+2 Nițescu), Butufei – N. Popescu (90 Alecsandru), Păun (69 R. Catană), D. Gheorghe – Stănescu (59 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
CS Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu, (cpt), Neagu, C. Mihai – Cârstocea (64 Pantilimonescu), Lungu – L. Dumitru, Bărăgan (81 Arnăutu), Ţânţaru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Premiu pentru Negoiţescu

Fost patron al unei echipe de Liga a III-a (Kaproni Petrolistul Boldeşti), George Negoiţescu luptă pentru a depăşi nişte moment dificile, din punct de vedere medical, acesta având parte de o “injecţie cu moral”, la evenimentul desfăşurat pe arena “Ilie Oană” unde a fost observatorul partidei, din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova. Negoiţescu a fost premiat, la finalul partidei, de către AJF şi Petrolul, primind încurajări şi gânduri de bine din partea celor care îl cunosc şi nu numai.

Nu a fost Burlacu, ci “Moşu”

AJF Prahova a trebuit să se “reorienteze din mers” cu privire la personalitate sportivă care urma să acorde trofeul Cupei, după ce Cătălin Burlacu – cel desemnat iniţial să facă premierea a trebuit să plece din oraş, pentru negocieri în vederea unui nou proiect baschetbalistic. Imediat, s-a apelat la fostul campion mondial de box – Leonard Doroftei, “Moşu” primind cu plăcere invitaţia de a acorda trofeul, mai ales că, se ştie, este, la rândul său, un fan al Petrolului Ploieşti.

“Chibrit” a premiat Păuleştiul

După două ediţii consecutive câştigate, în Cupa României – faza judeţeană, CS Păuleşti a trebuit să se recunoască învinsă, în faţa Petrolului, lăsând, totuşi, o impresie onorabilă. La finalul partidei, oaspeţii arenei “Ilie Oană” au avut parte de o dublă premiere, Andrei Ciobanu – atacantul celor din Păuleşti reuşind, din nou, să devină golgeterul Ligii A, cu 43 de goluri marcate. Medaliile de argint acordate Păuleştiului au fost înmânate de cel mai “indicat” personaj să facă acest lucru – fosta glorie petrolistă – Constantin “Chibrit” Ştefan, stabilit în Păuleşti şi susţinător al echipei învinse fiind cel care a acordat medaliile de argint. De menţionat că, lovitura de începere a partidei a fost “încredinţată” unei alte glorii petroliste – Paul Guşă, care în ziua finalei şi-a aniversat ziua de naştere, împlinind 54 de ani.

SHARE: