Timp de o lună, 22 de tineri au deprins primele cunoştinţe de bază ale arbitrajului, devenind stagiari.

Cursul s-a adresat atât fetelor, cât şi băieţilor care au împlinit vârsta minimă de 14 ani. Din cei 22 de absolvenţi ai cursului, 4 sunt fete.

Ne-am bucurat că şi în acest an am avut un număr mare de tineri care au absolvit cursul de arbitri de fotbal. O parte dintre aceştia activează la echipe de club de juniori şi sunt deja familiarizaţi cu o parte din cunoştinţele de bază. Ceilalţi sunt elevi şi studenţi pasionaţi de fotbal şi arbitraj. Sunt convins că în următorii ani o parte dintre aceşti tineri vor face performanţă în această activitate” a declarat Vlad Ciobanu, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi.

Temele abordate la curs au constat în prezentarea Legilor Jocului atât teoretic, cât mai ales practic, pe teren şi vizionând numeroase secvenţe de joc pentru a înţelege cât mai bine noţiunile elementare.

Am încercat să le transpunem cât mai pe înţelesul lor cunoştinţele de bază, urmând ca în perioada următoare să începem să îi delegăm la jocurile de copii şi juniori atât ca arbitri, cât şi ca arbitri asistenţi, sub atenta îndrumare a observatorilor noştri. Le mulţumesc colegilor mei arbitri divizionari care m-au ajutat în realizarea cursului. Formăm o echipă unită la Iaşi şi lucrurile acestea se transpun în rezultatele pe care arbitrii noştri le obţin la programele de monitorizare şi concursurile de promovare la care participă, dar şi la jocurile unde sunt delegaţi” a punctat Vlad Ciobanu.

Cursul de arbitri organizat de CJA Iaşi a fost gratuit. Următorul curs va fi organizat în primăvara anului viitor.
 

SHARE: