Reprezentativa feminină de fotbal a României pleacă sâmbătă în Spania pentru un prim stagiu de pregătire în noul an.

Înainte de a se duela cu Olanda (20 ianuarie) și Slovacia (23 ianuarie) în trei jocuri de pregătire programate în Peninsula Iberică, Ioana Bortan, unul dintre căpitanii naționalei, a acordat un interviu FRF TV în care realizează un bilanț al anului 2016 și în care prezintă șansele de calificare la Campionatul Mondial din 2019.

Desemnată recent jucătoarea anului 2016 la Gala AFAN, mijlocașul spune că ”este o încununare a muncii depuse până acum, o motivație în plus pentru viitorul meu în fotbalul feminin”.

Ratarea calificării în premieră la Campionatul European după un baraj în dublă manșă cu Portugalia încheiat fără înfrângere reprezintă marea dezamăgire a carierei Ioanei Bortan: ”Am fost supărată o bună perioadă de timp, dar acest moment m-a făcut să îmi doresc mai mult în carieră”.

În aprilie, naționala României se va afla în urne la tragerea la sorți a fazei a doua a preliminariilor CM 2019, ce va fi găzduit de Franța. ”Vreau să jucăm din nou împotriva portughezelor, să le batem de această dată!”, spune Ioana, care adaugă: ”Germania, Suedia, Norvegia sunt de evitat la tragere”.

Interviul complet pe FRF TV, canalul oficial de YouTube

SHARE: