Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj va da piept joi, 5 octombrie, cu puternica formație FC Rosengård, într-o partidă contând pentru manșa întâi a șaisprezecimilor UEFA Women’s Champions League.

Partida Olimpia - FC Rosengård se va disputa de la ora 16:30 pe „Cluj Arena”. Stadionul a găzduit și meciurile din Grupa a II-a preliminară, câștigată de formația ardeleană.

Mirel Albon, cel care a revenit pe banca tehnică a echipei Olimpia Cluj după calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, e optimist: „Olimpia joacă din nou cu una dintre forțele fotbalului feminin european. Rosengård este un club de mare tradiție în Suedia, cu foarte multe titluri, iar obiectivul anual este accederea cel puțin în semifinalele Ligii Campionilor. Rosengård are în lot jucătoare de foarte mare valoare, cu foarte mare experiență, dar sper că elanul, entuziasmul și dorința de afirmare a jucătoarelor noastre să învingă valoarea și experiența jucătoarelor din Suedia”.

Tehnicianul campioanei României nu o are la dispoziție pe una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei sale: „Rosengård are jucătoare din naționala Suediei, Germaniei, Statelor Unite ale Americii, Canadei, Australiei, însă cred că și noi am acumulat experiență la nivel de Champions League, la nivel internațional. Avem multe jucătoare la echipa națională și sper ca această experiență să ne ofere șansa de a ne lupta de la egal la egal cu adversara noastră și, de ce nu, să obținem un rezultat pozitiv. Avem câteva probleme de lot, cea mai veche și cea mai mare este indisponibilitatea Ștefaniei Vătafu. Încă trag speranțe că va fi recuperată pentru meciul retur, dar șansele sunt foarte mici în contextul în care nu a reluat nici alergarea. Au mai fost în aceste zile câteva probleme medicale, însă s-au rezolvat, tot lotul a efectuat ultimul antrenament la capacitate maximă”.

Aceasta este cea de-a patra prezență a campioanei României în șaisprezecimile celei mai importante competiții intercluburi din lume, după cele din sezoanele 2011-2012, 2012-2013 și 2015-2016. În sezonul 2-12-2013, Olimpia a ajuns până în sferturile de finală ale UEFA Women's Champions League.

Partida dintre Olimpia și FC Rosengård va fi arbitrată la centru de Petra Pavlíková, din Slovacia. Returul se va disputa pe 11 octombrie, de la ora 20.00 (ora României), la Malmö.

Olimpia Cluj, echipă antrenată de Mirel Albon, care e și selecționerul primei noastre reprezentative, a făcut repetiția generală pentru duelul cu Rosengård în campionat. În ultima etapă a Ligii I, Olimpia a trecut în acest week-end, pe teren propriu, de CFR 1933 Timișoara cu 7-1 (5-0). Meciul a contat pentru etapa a III-a.

FC Rosengård, adversara Olimpiei în Liga Campionilor, a pierdut în acest week-end în campionat, 1-2, în deplasare, cu formația Kristianstads. Pentru vicecampioana Suediei a marcat Caroline Seger.
 

SHARE: