Portarul echipei naționale, Bogdan Lobonț, 40 de ani, a bifat contra Finlandei selecția cu numărul 86 și ultima din cariera de fotbalist. Înaintea partidei de la Ploiești, „Lobby” a fost omagiat de nume importante din fotbalul românesc și cel european.

Pentru Bogdan Lobonț, ziua de marți a fost una plină de emoție. Mai întâi, înainte de startul jocului România - Finlanda, având familia alături, a fost premiat de Federația Română de Fotbal, de AS Roma, club pe care l-a reprezentat timp de 9 ani, și de Federația Finlandeză de Fotbal.

A urmat prezentarea pe tabela arenei „Ilie Oană” a unui clip video în care oameni pe care Lobonț i-a întâlnit în cariera sa i-au transmis mesaje pentru momentul retragerii. Printre aceștia s-au numărat Francesco Totti, Daniele De Rossi, Claudio Ranieri, Eusebio Di Francesco, Cristian Chivu, Ioan Andone, Victor Pițurcă, Adrian Mutu, Cosmin Contra și mulți alții.

În minutul 87 al jocului, Bogdan Lobonț l-a înlocuit pe Ciprian Tătărușanu, cel căruia i-a înmânat ștefeta înaintea partidei oferindu-i tricoul care a marcat atingerea bornei de 50 de selecții. Aplaudat de întregul stadion, „Pisica”, așa cum e poreclit acesta, a bifat meciul 86 pentru echipa națională. Și ultimul!

Mulțumim, Bogdan Lobonț!

 

SHARE: