În perioada 19-23 aprilie, reprezentativa formată din juniori născuți în anul 2001 participă la un Turneu de Dezvoltare UEFA, la Skopje.

Echipa națională U16 a României a învins astăzi, cu scorul de 1-0, echipa similară a Macedoniei, în cel de-al doilea meci disputat la Turneul de dezvoltare UEFA, care are loc chiar în Macedonia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Toma, în minutul 62, cu capul, după o lovitură liberă executată de Mitran. 

Miercuri, 19 aprilie, tricolorii U16, pregătiți de Sorin Colceag, au câștigat duelul cu Israel, tot cu 1-0. Unicul gol al partidei de miercuri a fost reușit de Mărginean. Scorul putea fi și mai mare, însă Albu a ratat un penalty în minutul 66.

Următorii adversari din cadrul turneului: Liechtenstein - 23 aprilie, ora 13:00, ora României.

În cadrul turneului, fiecare jucător din lot trebuie să bifeze cel puțin 80 de minute (durata unui joc), dar nu mai mult de 120 de minute în decursul a 48 de ore.

Echipa de start contra Macedoniei

12. Șerban - 16. Zamfir, 13. Drăgușin, 19. Costache, 5. Chiorean - 8. Albu-cpt. - 7. June, 18. Dumitru, 20. Nițescu, 15. Băltățeanu - 17. Nițu. Rezerve: 1. Ducan, 2. Georgescu, 3. Dumitrescu, 4. Giafer, 6. Șteau, 9. Toma, 10. Mitran, 11. Stan, 14. Mărginean.

Lotul selecționatei U16 pentru Turneul de Dezvoltare UEFA este următorul:

Portari: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Răzvan Ducan (Tricolor11 Buzău / CS Unirea Petrolul Videle)

Fundași: Alex Georgescu (Academia Gheorghe Hagi), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Radu Zamfir (Dinamo), Radu Drăgușin (Atletico Regal Sport), Ovidiu Costache (Petrosport Ploiești), Deniz Giafer (Dinamo)

Mijlocași: Andrei Mitran (Dinamo), Constantin Albu (Academia Gică Popescu), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), Andrei Mărginean (CS Zlatna), Andrei Băltățeanu (SCM Pitești), Claudiu Stan (Dinamo), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Raul Șteau (Tricolor11 Deva / Viitorul Cluj)

Atacanți: Daniel Toma (Dunărea Călărași), Luis Nițu (CSS Slatina), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid)

Toamna va aduce primele meciuri oficiale

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001 se pregătește pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită).

SHARE: