INTERVIU. Aurel Țicleanu, selecționerul reprezentativei Under 17 a României, a avut un mesaj clar pentru elevii săi la finalul partidei pierdute cu 5-1 în fața Israelului, la debutul Turului de Elită. "Am greșit, dar am avut și multe momente bune, asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Diferența reală între cele două echipe nu este cea de pe tabelă. Trebuie să ne ridicăm și să luptăm în meciul contra Ungariei", spune tehnicianul.

În celălalt meci al grupei, Ungaria, gazda turneului de calificare, a remizat cu Slovenia, 1-1. La Campionatul European se califică învingătoarea grupei, dar și cele mai bune 7 din 8 ocupante ale locurilor secunde.

- Domnule Țicleanu, care sunt concluziile după acest prim joc de la Turul de Elită?

- Am început meciul cu teamă, cel puțin în primele 15-20 de minute. Condițiile au fost grele, terenul fiind moale. Pentru a completa tabloul, ei au mare avantaj prin faptul că jucătorii lor au deja măcar 20 de jocuri oficiale în picioare, în timp ce jucătorii din campionatul nostru au putut juca doar un meci oficial în acest an, din cauza vremii nefavorabile. Cu toate acestea, trebuie să menționez că, așa cum am spus după ce am urmărit-o pe viu, naționala Israelului este o echipă foarte bună, favorita grupei.

- Totuși, am fost aproape de a intra la egalitate la pauză.

- A schimbat totul acel gol de 1-0 primit în ultimul minut al primei părți. Apoi, s-a făcut 2-0, dar noi am revenit. Am marcat, însă după aceea ne-am luat cu ei la luptă. Și nu eram pregătiți pentru acest lucru. Poate dacă acest turneu se disputa la final de aprilie, în loc de martie, puteam obține mai mult în fața Israelului.

- Ce le-ați transmis jucătorilor după acest rezultat?

- În viața unui sportiv, nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici. Astăzi am greșit, dar am și avut momente bune de joc, asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Trebuie să avem tărie de caracter, să ne ridicăm și să luptăm în meciul contra Ungariei. Până la urmă, în urma acestui scor, poate părea că Israel a fost mult superioară, dar în realitate diferența nu a fost atât de mare. Adversarii au fost și norocoși în multe situații. 

SHARE: