Reprezentativa U19 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999, va participa în perioada 21-27 martie la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European U19, care se va desfășura în Finlanda.

Adversarele tricolorilor în Grupa 4 vor fi Serbia, Suedia și Ucraina. Turneul este găzduit de România, iar meciurile se vor disputa la Centrele Naționale de Fotbal Mogoșoaia și Buftea conform următorului program:

21 martie
Suedia – Ucraina | ora 14:30, Centrul Național de Fotbal Buftea
România – Serbia | ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia

24 martie
Ucraina – Serbia | ora 14:30, Centrul Național de Fotbal Buftea
România – Suedia | ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia

27 martie
Serbia – Suedia | ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Buftea
Ucraina – România | ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia

*Toate partidele României vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a echipei naționale și pe canalul de YouTube FRF TV

Selecționerul Adrian Boingiu a convocat 21 de jucători pentru Turul de Elită:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște)

Fundași: Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluță (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma/Italia), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Țara Galilor), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo București), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franța)

Atacanți: Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo București)


Doar locul 1 merge la Euro

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită. Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

Singura calificare a României la EURO la această categorie de vârstă datează din 2011, când selecționerul naționalei de atunci era Lucian Burchel, însă reprezentativa României s-a calificat direct, din postura de țară gazdă. 
 

SHARE: