Naționala de fotbal pe plajă a României a demarat vineri campania de calificare în elita fotbalului pe plajă european. România a învins Olanda, scor 8-4, în prima partidă a grupei de la Warnemünde, localitate aflată în nordul Germaniei, la marea Baltică, în apropiere de Rostock.

Pentru naționala României au marcat: Florea (4), Ciocănel, Stan, Voica și Vartan. Iată „5”-ul de start al tricolorilor: Andrei Neag - Gabriel Dobre (cpt.), Iulian Răvoiu, Ionuț Florea, Bogdan Ciocănel.

Din grupa României mai fac parte Anglia și Lituania. Sâmbătă, naționala de fotbal pe plajă a României joacă împotriva Lituaniei, iar duminică, în ultimul joc, tricolorii vor întâlni puternica echipă a Angliei.

În barajul pentru promovarea în elita fotbalului pe plajă europeam se califică câștigătoarele celor patru grupe din Divizia B, trei dintre echipe clasate pe locurile secunde, cărora li se adaugă o echipă din prima divizie.

Naționala României nu poate conta la turneul de la Warnemünde pe serviciile celui mai bun om al său, Marian Măciucă, accidentat.

Din Grupa I de la Warnemünde fac parte Germania, Ucraina, Italia și Azerbaijan. 

SHARE: