A început bătălia cu trofeul de campioană a României la futsal pe masă, trofeu disputat în acest an de CS United Galați și Informatica Timișoara.

Duelul dintre cele mai bune echipe din futsalul românesc, care se va desfășura după regula „cel mai bun din cinci meciuri”, a debutat luni seară la Galați. La capătul unui meci foarte disputat, Informatica Timișoara s-a impus la limită, scor 1-0, și are în acest moment prima șansă la titlu!

Unicul gol al meciului a fost semnat de Miloš Simić, căpitanul formației Informatica Timișoara, în penultimul minut al partidei, într-un moment în care toată lumea se pregătea, probabil, pentru prelumngiri! Internaționalul sârb, unul dintre cei mai buni jucători din Liga I, a fost din nou decisiv pentru Informatica Timișoara, marcând din pasa conaționalului său Stefan Rakić.

Partida de la Galați i-a evidențiat pe cei doi portari, Wellington da Silva, la gazde, și Vlad Iancu, veteranul din poarta Timișoarei. Ultimul a parat inclusiv o lovitură de la 10 metri! „Am ratat mult. Nu cred că meritam să pierdem, dar așa e în sport. Finala e abia la început. Nu e încă nimic pierdut”, au spus, la final, jucătorii gălățeni.

„E foarte important că am debutat cu o victorie. Trebuie să profităm de acest ascendent moral. Așa cum am mai spus, United Galați e o echipă foarte puternică. Cred, în continuare, că în această finală totul e posibil. Îi felicit pe băieții mei, care și azi au arătat un caracter incredibil, un profesionalism desăvârșit”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și selecționerul primei reprezentative a României.

Al doilea meci al finalei Ligii I la futsal va avea loc tot la Galați, marți, 15 mai, de la ora 18:30. Meciul va fi transmis în direct la Look Plus.

Duelul dintre Informatica Timișoara și CS United Galați se va muta apoi în Banat!
 

SHARE: