Romică Dorin a preluat Rapid Brodoc în iarnă, cu 10 puncte acumulate în 13 meciuri, plus alte trei obținute la masa verde, după retragerea lui Dante Botoșani, și a reușit să strângă 18 puncte în 11 meciuri, suficiente pentru a salva echipa de la retrogradare.

Reprezentanta Vasluiului în Liga 3 a avut un play-out de excepție, cu șapte meciuri consecutive fără înfrângere, din care cinci victorii și două remize.

Aceste rezultate au fost obținute cu un lot aproape în totalitate schimbat în iarnă, care a fost omogenizat din mers.

„Trebuie să o luăm pas cu pas, știi prea bine că la fotbal noi antrenorii suntem cu bagajul la ușă. Pierzi 1-2 meciuri și deja ești cel mai slab. Dacă vrei să fiu antrenorul momentului sunt, dar am avut jucătorii cei mai de top în condițiile date, fără ei era imposibil. Noi antrenorii existăm prin jucători! Cred că ideea de bază a fost munca continuă și faptul că am putut completa și îmbunătăți lotul. Am luat echipa cu foarte puțini jucători, dar toți cei rămași din lotul inițial știam că sunt jucători care vor ajuta echipa, câțiva dintre ei cu multă calitate și experiență la nivelul ligii a treia. Am putut schimba procesul de antrenament, jucătorii au înțeles cerințele și sacrificiile necesare pentru a performa foarte bine. Astfel, coroborând cele menționate, încrederea atât a mea în echipă, cât și a noastră în noi înșine a crescut pas cu pas!”, a spus Romică Dorin, care a preluat munca la Rapid Brodoc de la zero, învățând din eșecuri.

Foto: Facebook Rapid Brodoc

„Important este să cunoști repede cu cine lucrezi, să poți pune la punct rapid un model de joc adaptabil cerințelor și jucătorilor. Pentru asta cel mai important e să existe o bună comunicare și înțelegere între toți membrii echipei. Din eșecuri cred că învățăm cel mai mult”, mai spune antrenorul lui Rapid Brodoc.

Practic, înfrângerea de la Darabani, din prima etapă a play-out-ului Ligii 3, a însemnat momentul zero la Rapid Brodoc, reușind o serie de șapte meciuri consecutive fără înfrângere.

„La Darabani am făcut niște greșeli, atât din punct de vedere al pregătirii și abordării meciului de către mine, cât și jucătorii. Veneam după două meciuri cu adversari buni, Bacău și Ceahlăul, jocuri în care am prestat un fotbal bun, dar ne-a lipsit puțin să facem mai multe puncte. Cred că am tratat adversarul necorespunzător pentru ce se pretează a fi Darabaniul pe teren propriu! Asta a fost o lecție pentru noi și cu toții am trecut repede peste, ne-am unit, ne-am consolidat jocul, am redus greșelile și am luat-o de la capăt! Din fericire, în fotbal ai o a doua șansă de multe ori!”, a precizat Romică Dorin.

Tehnicianul regretă că s-a încheiat campionatul după doar 8 jocuri, mai ales că Rapid Brodoc era în creștere de formă: „Cred că cei mai afectați sunt băieții. Chiar erau discuții în vestiar că „mai mergeau” 10 meciuri. S-a consolidat un nucleu fantastic și categoric după atâta muncă ne-am fi dorit să mai jucăm în continuare. Important e că s-a terminat totul cu bine. Sper să păstrăm dorința și energia pentru sezonul următor”.

Romică Dorin și-a făcut planurile pentru viitorul sezon, unde are ambiții mari și își dorește să ajungă cu Rapid Brodoc pe un loc cât mai sus în clasament.

„Mi-aș dori ca echipa să aibă continuitate, să lupte pentru un loc mai sus în clasament, să înființeze grupe de copii și juniori. Un progres de la sezon la sezon să spun așa, atât clubul, cât și noi ca antrenori, jucători, etc! Cred cu tărie că se pot schimba lucrurile în fotbalul românesc, cu multă unitate, înțelegere și oameni pregătiți”, a conchis Romică Dorin.

Puțină lume știe că antrenorul lui Rapid Brodoc este posesor al Licenței Pro, însă în viața extrasportivă este medic stomatolog la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

De asemenea, secundul echipei vasluieni, Cristi Vartolomei, este de profesie asistent medical.

ARTICOL DE CRISTIAN LAPA (VASLUI)