Programul național de construire a 400 de terenuri de fotbal de bază, lansat în cadrul organizării Turneului Final UEFA EURO 2020 în România, continuă cu inaugurarea unei noi baze sportive de Tip 1 la Suceava.

Investiția, realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI) în colaborare cu Primăria Suceava, are o valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro și vine să sprijine dezvoltarea infrastructurii sportive locale.

Noua bază sportivă este echipată cu un teren sintetic la dimensiuni UEFA, instalație de nocturnă, tribune, vestiare moderne, parcare, precum și un teren multifuncțional de 40×20 metri. Tinerii sportivi din Suceava beneficiază astfel de condiții excelente pentru antrenamente și competiții

Inaugurarea a avut loc vineri, 25 aprilie, în prezența conducerii Federației Române de Fotbal: președintele Răzvan Burleanu, directorul tehnic Mihai Stoichiță, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și directorul de competiții Felix Grigore. La eveniment au participat și oficialitățile locale și județene, printre care primarul Vasile Rîmbu, viceprimarii Dan Ioan Cușnir și Daniel Ungurian, prefectul Traian Andronachi, subprefectul Bogdan Păstrăv și președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton.

„Ne bucură să vedem atâția copii fericiți că au acum o bază modernă unde pot juca fotbal. România are nevoie de infrastructură sportivă pentru a sprijini creșterea continuă a numărului de practicanți. În ultimii 10 ani, am reușit să creștem de peste cinci ori numărul copiilor care joacă fotbal, dar trebuie să susținem această creștere cu investiții în baze sportive”, a declarat Răzvan Burleanu.

Evenimentul a fost marcat și prin meciuri demonstrative între grupele de copii ale cluburilor locale, participanții fiind recompensați cu medalii, diplome și mingi. O prezență apreciată a fost și cea a fostului internațional Dorin Goian, actual director tehnic la Cetatea Suceava, care s-a bucurat de aprecierea micilor fotbaliști.

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, la finalul căruia 400 de terenuri vor fi construite, dintre care 300 integrate în 150 de baze sportive și 100 în unități de învățământ, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a sportului de masă în România. Peste 40 de baze sportive au fost finalizate, alte aproape 60 sunt încă în proces de finalizare, iar pentru încă aproximativ 50 de construcții se așteaptă aprobarea.

După inaugurare, delegația FRF a asistat la meciul de Liga 4 dintre Bradul Putna și Frătăuții Vechi, desfășurat vineri seara la Putna, sub luminile nocturnei.