Comisia de Arbitri a UEFA a promovat opt noi arbitri în categoria ”Elite”, printre aceștia regăsindu-se și ”centralul” român Ovidiu Hațegan, în vârstă de 35 de ani. 
 
Lista arbitrilor de elită este următoarea: Ivan Bebek* (Croația), Pavel Kralovec (Cehia), Martin Atkinson (Anglia), Mark Clattenburg (Anglia), David Fernandez Borbalan (Spania), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania), Alberto Undiano Mallenco (Spania), Carlos Velasco Carballo (Spania), Clement Turpin* (Franța), Deniz Aytekin (Germania), Felix Brych (Germania), Anastasios Sidiropoulos* (Grecia), Viktor Kassai (Ungaria), Daniele Orsato* (Italia), Nicola Rizzoli (Italia), Gianluca Rocchi (Italia), Paolo Tagliavento (Italia), Bjorn Kuipers (Olanda), Hendrikus S.H. Bas Nijhuis* (Olanda), Svein Oddvar Moen (Norvegia), Szymon Marciniak* (Polonia), Ovidiu Alin Hațegan* (România), Sergey Karasev* (Rusia), William Collum (Scoția), Craig Alexander Thomson (Scoția), Milorad Mazic (Serbia), Damir Skomina (Slovenia), Jonas Eriksson (Suedia), Cuneyt Cakir (Turcia)
 
* arbitri noi promovați în categoria ”Elite”
 
România are doi reprezentanți și în First Category, Cristi Balaj și Alexandru Tudor, plus patru în Second Category, Marius Avram, Sebastian Colțescu, Istvan Kovacs și Radu Petrescu, însemnând a doua, respectiv a treia grupă valorică în clasificarea arbitrilor din Europa. 
 
”Mă bucur să văd un arbitru român alături de cei mai buni din Europa. E o dovadă a stabilității în arbitrajul românesc din ultima perioadă, când nu au existat atâtea schimbări ca în anii precedenți. Comisia de Arbitri a UEFA și-a exprimat încrederea în arbitrii români prin delegarea lor, în ultimii doi ani, la competiții importante. De aici încolo, fiecare arbitru, în acest caz Hațegan, depinde de propria performanță pentru a ajunge în vârful arbitrajului european și la cele mai importante turnee”, a declarat Kyros Vassaras, președinte CCA și membru în Comisia de Arbitri a UEFA.
 
Într-un interviu acordat site-ului frf.ro, Ovidiu Hațegan recunoaște că, după promovarea în cea mai importantă categorie de arbitri de pe continent, se gândește la prezența la un turneu final major.
 
– Ce înseamnã pentru dumneavoastrã aceastã promovare? 
– Mã bucur foarte mult pentru aceastã realizare. Este un lucru fantastic, nu doar pentru mine, ci și pentru arbitrajul românesc. Este rodul unei munci de mulți ani, dupã o atentã monitorizare din partea forului european. Țin sã le mulțumesc și colegilor cu care am fãcut echipã pânã acum, pentru cã este și meritul lor pentru aceastã promovare. Le mai mulțumesc atât tuturor celor care m-au ajutat sã mã formez ca arbitru, cât și celor din Comisia Centralã a Arbitrilor care mi-au oferit suportul lor.
 
– Ce așteptãri aveți de la viitorul apropiat? 
– În momentul în care se intrã în aceastã categorie este clar cã sunt alte pretenții, sunt alte meciuri. Presiunea va fi mult mai mare, iar fiecare pas va fi atent urmãrit, dar pentru asta muncim la urma urmei. Pentru asta m-am pregãtit, ca sã ajung la acest nivel. 
 
Ovidiu Hațegan, ajutat de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. a condus un sfert de finală la Mondialul U20 din Noua Zeelandă
 
– Care a fost cel mai mare obstacol, cel mai greu moment, pe care a trebuit sã îl depãșiți pentru a ajunge aici? 
– Nu aș putea sã spun cã a fost un singur obstacol, fiecare meci a fost un moment greu. Avem cel puțin un meci pe sãptãmânã și fiecare din ele este un test pentru noi. Au fost foarte multe momente în care a trebuit ca eu și cu echipa mea sã demonstrãm cã suntem putem oferi un arbitraj de calitate. Au fost competiții atât la nivel de UEFA și de FIFA și indiferent de meci a trebuit sã fim pregãtiți, sã dãm tot ce avem mai bun.
 
– Recent ați fost la Mondialul Under 20, ce înseamnă pentru un arbitru sã fie prezent la un turneu final?
– A fost o competiție mondialã în primul rând și este o experiențã fantasticã. Am stat 28 de zile în Noua Zeelandã, în care am descoperit o mentalitate puțin diferitã a celor de la FIFA fațã de cea de la UEFA în anumite aspecte. De aceea a trebuit sã mã adaptez foarte rapid la noile cerințe. Acest lucru ne-a ajutat pe mine și pe colegii din echipa mea, am arbitrat un sfert de Mondial, o performanță pentru noi. 
 
– Urmeazã Euro 2016 și Campionatul Mondial 2018, la care România are o șansã sã aibã un arbitru dupã mulți ani.
– Din grupul ”Elite” se vor alege cei care vor oficia la aceste competiții. Avem o șansã și depinde de mine și de echipa mea sã o fructificãm. Va trebui sã ne pregãtim mult mai bine, sã arbitrãm mai bine și sã demonstrãm cã avem valoare pentru aceste competiții. Sunt convins cã, dacã vom continua pe aceeași linie pe care am mers și pânã acum, putem sã ajungem acolo.