Comitetul Executiv al UEFA votează vineri, 19 septembrie, cele 13 orașe europene care vor găzdui partide la turneul final din 2020. Votul va avea loc la Nyon, urmând ca anunțul oficial să fie făcut la 14:00, ora României. 
 
Mai întâi, joi, 18 septembrie, Comitetul Executiv UEFA va supune la vot propunerea ca atribuirea de a doua zi să se efectueze pe 6-8 zone geografice, pentru ca turneul să ajungă în cât mai multe puncte de pe continent.
La acest vot nu vor participa reprezentanții asociațiilor candidate.
 
Vineri, procesul va fi împărțit astfel:
 
1. Se votează orașul gazdă a semifinalelor și a finalei (Londra sau Munchen)
2. Se votează cele patru orașe care vor găzdui câte trei jocuri din faza grupelor și un sfert de finală
3. Se votează câte un oraș din fiecare zonă geografică, gazdă a câte trei jocuri din faza grupelor și a unui meci din ”optimi”
4. Se votează restul orașelor care vor găzdui câte trei meciuri din faza grupelor și o "optime" de finală
 
Până la întrunirea Comitetului Executiv al UEFA, forul continental a publicat un raport referitor la cele 19 candidaturi.
Despre România, UEFA spune că ”prin găzduirea EURO 2020, țintește creșterea standardelor fotbalului la nivel național”.
 
La capitolul Responsabilitate Socială, domeniu de maximă importanță pentru conducerea actuală a FRF, UEFA punctează faptul că dosarul ”chiar a depășit în anumite puncte garanțiile necesare”, în schimb remarcă faptul că ”deși este solidă la capitolul gestionare a deșeurilor, documentația nu oferă mai multe indicații despre inițiative precum «nu fumatului»sau «transport gratuit».
 
La capitolul Aspecte Politice și Economice, UEFA evidențiază faptul că ”angajamentul structurilor politice și fotbalistice din România este evident” și că ”investițiile planificate în infrastructura din jurul stadionului nu au fost elaborate în detaliu”.
 
La capitolul Aspecte Juridice, se precizează că ”angajamentele și garanțiile au fost semnate, garanțiile cu privire la siguranță și securitate au fost furnizate de Ministerul Sănătății și de Ministerul Afacerilor Interne. E necesar ca garanțiile cu privire la taxe să fie completate printr-o lege prin care acestea să poată fi aplicate”.
 
”Stadionul are o capacitate mare, dar îndeplinește parțial cerințele UEFA în materie de accesibilitate și oferă un număr limitat de locuri de parcare în vecinătatea sa”. Arena din București îndeplinește cerințele UEFA la capitolul siguranță și securitate (planuri de evacuare, camera de control, toalete, turnicheți etc.)
 
La capitolul Mobilitate, UEFA punctează faptul că ”orașul București este bine conectat cu destinațiile importante din Europa, aeroportul are o capacitate suficientă pentru traficul așteptat în 2020” și remarcă ”puținele legături de transport dintre aeroport, centrul orașului și stadion, care ar trebui dezvoltate”
 
Referitor la Cazare, UEFA oferă orașului București calificativul ”acceptabil” pentru capacitatea de cazare a fanilor vizitatori, cât despre Promovarea Evenimentului, forul de la Nyon apreciază că ”locațiile pentru Fan Zone sunt atractive” și că ”orașul are puțină experiență în organizarea evenimentelor majore”.