Întâlnirea reprezentanților UEFA cu cei ai federațiilor din Europa și ai altor confederații a avut rolul de a oferi participanților exemple de bune practici din mai multe regiuni, de a discuta despre idei și acțiuni care pot fi implementate în special la nivel național.
În cadrul workshop-ului, Diana Pirciu, manager responsabilitate socială, și Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică, au prezentat planul Federației Române de Fotbal pentru antidiscriminare și incluziune socială. „Diversitatea este o promisiune și o provocare din ce în ce mai mare în contextul schimbărilor demografice în Europa modernă. Prin fotbal, la nivel european, reușim să facilităm accesul la sport persoanelor cu dizabilități și să creăm o diversitate etnică fie că vorbim de jucători, arbitri, antrenori sau de alte persoane implicate în fenomen”, a spus Diana Pirciu, manager responsabilitate socială.
Printre cei care au susținut prezentări s-a numărat și Piara Powar (foto stânga), directorul executiv al FARE, rețeaua care reunește indivizi, grupuri informale și organizații cu rol în combaterea inegalităților în fotbal, utilizând în același timp sportul ca mijloc de schimbare în societate.
Prin diferitele acțiuni lunare, Federația Română de Fotbal România, prin departamentul de responsabilitate socială, își propune să asigure tuturor accesul la fotbal, indiferent de vârstă, sex, etnie, orientare sexuală și statut social.