Vineri, 22 noiembrie, Organizația Europeană pentru Cancer a găzduit la Bruxelles evenimentul de prezentare a proiectului PROTECT-EUROPE.

Timp de doi ani, experți, factori de decizie politică și alte părți interesate au făcut echipă pentru a promova vaccinarea împotriva HPV și, astfel, a elimina cancerele asociate în toată Europa. Întâlnirea de la Bruxelles a marcat finalul proiectului, fiind prezentate concluziile și următorii pași în combaterea virusului.

În cadrul proiectului, FRF a organizat o întâlnire cu părțile interesate și a promovat vaccinarea împotriva HPV și beneficiile acesteia la mai multe evenimente sportive de pe teritoriul României.

Experții invitați, printre ei Alex Vorsters, de la Universitatea din Antwerp, și Amy Nolan, de la Societatea Irlandeză pentru Cancer, au împărtășit informații despre strategiile de abordare a ezitării la vaccin, abordări eficiente de comunicare și importanța vaccinării HPV neutre din punctul de vedere al genului.

Domenico Fiorenza Glanzmann, reprezentant al Direcției Generale pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene, a subliniat rolul unui cadru politic puternic în sprijinirea vaccinării împotriva HPV în statele membre ale UE.

Un punct important al evenimentului a fost prezentarea Raportului final PROTECT-EUROPE, care oferă 26 de recomandări personalizate pentru părțile interesate pentru a spori eforturile de vaccinare împotriva HPV, concentrându-se pe:

  • Angajamentul în domeniul sănătății: inclusiv instrucțiuni pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a consolida încrederea și a aborda în mod eficient preocupările legate de vaccin.
  • Campanii de sănătate publică: centrate pe strategii pentru mesaje de impact adaptate diverselor audiențe.
  • Programe în școli: inclusiv cele mai bune practici pentru implementarea inițiativelor de vaccinare în școli pentru a maximiza acoperirea și impactul.

Raportul și mai multe detalii despre proiect pot fi accesate AICI.