Sezonul trecut a bifat cea mai importantă performanţă din istoria clubului: locul 3 în Superliga Naţională şi tot bronz în Cupa Balcanică! Echipa feminină de fotbal NAVOBI Iaşi "s-a născut" în urmă cu mai mulţi ani, la iniţiativa foştilor jucători de primă ligă Adrian Ambrosie şi Daniel Zafiris. "Totul a început în 2006, iar la început clubul avea doar grupe şi echipe pentru băieţi", îşi începe povestea Adrian Ambrosie. "În 2010 am fuzionat cu Tricolorul Breaza şi a apărut astfel CSMS Iaşi, actuala echipă de Liga I. A fost şi momentul în care am dorit să continuăm sub acest nume şi să dăm o identitate unei echipe de fete, pentru că aveam cu ce şi cu cine să pornim la drum".
Ce înseamnă "NAVOBI" explică Adrian Ambrosie: "Să o luăm pe litere! NAVOBI înseamnă <N>oi <A>lături de <V>oi, <O>crotiţi, <B>inecuvântaţi şi <I>ubiţi! Două idei rezultă din acest nume: unitate, adică lucrul în echipă, şi, pentru că eu sunt o persoană credincioasă, binecuvântarea Divinităţii. Asta fără să anuleze munca jucătoarelor, a noastră, a echipei".
Deşi NAVOBI e "copilul" său, Adrian Ambrosie spune că e gata să renunţe la acesta, dacă se va găsi un investitor care să ajute echipa. "Dacă se vrea performanţă, atunci trebuie să facem investiţii. Şi sunt dispus să renunţ la acest nume dacă asta va însemna continuarea muncii la această echipă. Am ajuns la un punct în care nu mai putem susţine clubul. Căutăm un parteneriat. Am încercat cu Universitatea Iaşi, cu Politehnica din Iaşi, cu Primăria. Primele două variante au rămas în aer. A treia? Nu pot spune că Primăria nu ne ajută. O face, dar ajutorul e prea mic. Tocmai pentru că nu avem bani, am anulat cantonamentul de la Vatra Dornei de săptămâna viitoare", spune Adrian Ambrosie.
În ultimii ani, NAVOBI Iaşi a dat la loturile naţionale mai multe jucătoare. "Trei la senioare, două la U 19, patru la U 17 şi două la U 15", punctează Ambrosie. Gruparea din capitala Moldovei a pierdut deja câteva jucătoare de bază. "Adina Rognean, Nicoleta Deca şi Larisa Ambrosie au plecat în Germania. Nu să joace fotbal, ci la muncă! Au găsit contracte de muncă bune şi au plecat. Nu se mai puteau întreţine. Ar putea pleca şi Loredana Nica, goalgheterul echipei din sezonul trecut", mărturiseşte Adrian Ambrosie, care, în ciuda greutăţilor, nu vrea să renunţe.
"Ne vom înscrie în Superligă pentru sezonul viitor, dar e greu de crezut că vom putea repeta performanţa de anul trecut fără ajutor", a încheiat Adrian Ambrosie.