Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, au verificat în luna martie stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua Bucureşti şi Giuleşti „Valentin Stănescu”.
„Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele două stadioane și ne vom ține de cuvânt. Constructorii ne-au asigurat că se lucrează non-stop, inclusiv noaptea şi în weekenduri, întrucât este foarte important să ne încadrăm în termene şi să ne respectăm angajamentele faţă de UEFA. De aceea, eu voi merge săptămânal pe stadioane pentru a verifica stadiul lucrărilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Pentru stadionul Steaua Bucureşti a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pe 25 februarie 2019. La finalizare, stadionul va avea o capacitate de 31.254 de locuri, o suprafaţă construită de 82.000 mp, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).
Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” este în plin proces de demolare şi, în cel mai scurt timp, se va depune documenţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse), iar după reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 m lungime şi 68 m lăţime.
Directorul de investiţii al CNI, Adrian Cefalan, a dezvăluit pentru ProSport că lucrările la stadionul Arcul de Triumf vor fi demarate, cel târziu, la începutul lunii mai. Stadionul aflat vis-a-vis de Mânăstirea Caşin va servi drept teren de antrenament pentru echipele naţionale care vor evolua la Bucureşti, în cadrul EURO 2020.
Contactat de ProSport, Adrian Cefalan a spus că situaţia de la stadionul Arcul de Triumf a fost puţin mai complicată. Au fost necesare mai multe aprobări, datorită zonei în care este amplasat stadionul. Cert este că lucrurile au intrat în linie dreaptă, iar până la începutul lunii mai vor fi demarate lucrările de la arena de rugby. Licitaţia a fost finalizată, iar proiectul se află în grafic. Asta pentru că vorbim de un stadion de mici dimensiuni. Capactiatea stadionului va fi de 8.100 de locuri, dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi.
Obiectivele vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).