Se pot asorta jambierele și crampoanele cu halatul de biolog? Elena Obrad de la CFR Timișoara e dovada vie ca da. Jucătoarea de 33 de ani este biolog și conduce laboratorul unde lucrează deja de câțiva ani, iar la CFR Timișoara, la fel ca majoritatea fetelor, joacă din pură pasiune, o relaxare după o săptămână stresantă, cu ochii ațintiți în lentila microscopului.

Timișoreanca a fost mai întâi elevă la Școala Generală numărul 4, din cartierul Plopi. De aici, fotbalista s-a transferat la Liceul Sportiv, pentru șase ani de handbal. Chiar din copilărie, ”leoparda” a jucat fotbal prin cartierul din estul orașului. Mi-a plăcut sportul de mică, profesorul de educație fizică din școala generală a observat asta și mi-a făcut transferul la Liceul Sportiv, își amintește actuala fotbalistă de la CFR Timișoara. După șase ani pe semicerc, handbalista s-a reorientat spre alt domeniu și a ales să studieze la o școală posticeală de asistent de laborator. De data aceasta, ”direcția” a venit de la cel mai bun profesor al vieții, mama. Am mers la școala postliceală la îndrumarea mamei. Îi mulțumesc mamei pentru tot sprijinul și sfaturile bune, care m-au făcut să ajung ceea ce sunt astăzi, spune Elena Obrad.

O dată cu primii pași la școala postliceală, au venit și primii pași în fotbal, iar de aici, halatul și crampoanele nu s-au mai despărțit până în ziua de astăzi. În timpul postlicealului am jucat fotbal la echipa Margot, care juca lângă ”Dan Păltinișanu”. Era o echipă de amatoare, a unei doamne care nu avea susținere. Nu eram înscrise în competiție, nu făceam deplasări, jucam cu băieții sau cu presa. Am jucat în perioada 2000-2002, am fost căpitan. Până m-am angajat, povestește fotbalista-biolog. A urmat o pauză de aproape opt ani, timp în care Elena a și refuzat o ”ofertă” de transfer. Imediat ce m-am angajat, m-am lăsat de fotbal complet. Pe când aveam vreo 25 de ani m-a sunat Mihaela Durlă să mă întrebe dacă nu vreau să mă reapuc, la Ripensia. Am zis că sunt prea bătrână, remeorează timișoreanca.

Între timp, jucătoarea din cartierul Plopi nu a stat degeaba, ci s-a pus cu burta pe carte și a intrat la facultate, la specializarea Biologie. Am făcut facultatea de Biologie datorită șefilor mei, familia Băcean, spune una dintre cele cele mai experimentate ”leoparde” de la CFR Timișoara. Viața i-a pregătit însă revenirea pe teren, de data aceasta, la Gara Mare, tot la invitației Mihaelei Durlă, și ea jucătoare la CFR Timișoara. La 28 de ani m-a reapucat de fotbal, tot la invitația Mihaelei Durlă. Acum, nu mai vreau să fiu căpitan, mărturisește actuală șefă de laborator.

Iar dacă la locul de muncă, lucrurile merg bine, la CFR Timișoara, situația e puțin mai albastră. Echipa a fost depunctată pentru că o serie de foste jucătoare și-au depus memorii. Din 18 puncte câștigate pe teren, echipa mai are 18. Eu sunt de părere că situația de acum a clubului se va rezolva. Nu e corect față de colege. Nu mi se pare normal să își ceară drepturile unele persoane care au venit doar la meciuri, și nici la acelea toate. Și dacă ne vor depuncta, vom câștiga punctele înapoi, spune sportiva. Chiar dacă e deja o femeie în toată firea, iar la CFR, joacă doar din pasiune, cei din jur o susțin pe Elena Obrad. Din nou, la fel ca la admiterea la postliceală, mama e principalul sprijin. Fotbalul e doar o relaxare după o zi încărcată de muncă. Și în ziua de azi, mama, șefii, prietenii, mă susțin cu toți să continui cu fotbalul. E sănătos, e o socializare nu doar virtuală, spune Elena Obrad, o femeie care îmbină cu succes sportul cu cariera.

Sursa : http://oradetimis.oradestiri.ro/