Pe liveblog FORZA TRICOLORII descoperi zilnic, din oră în oră, cele mai proaspete informații, concursuri, imagini și materiale video inedite din culisele naționalei!

ZIUA 4

21:00

Mâine dimineață, la 09:35, decolăm alături de tricolori spre Insulele Feroe! Vom trăi împreună această experiență, cu informații, imagini și video exclusive, așa cum v-am obișnuit, din oră în oră pe Liveblog FORZA TRICOLORII!

Până mâine dimineață, să ne pregătim de aventură cu 10 detalii inedite legate de destinația noastră:

  • Niciun punct din Insulele Feroe nu e la o distanță mai mare de 5 km față de mare
  • Numărul de telefon al primului-ministru se regăsește în cartea de telefon publică
  • Pe Insule trăiesc 70.000 de oi și doar puțin peste 50.000 de oameni
  • Cu toate acestea, peste 80 de naționalități populează Insulele Feroe
  • Doar 3 semafoare în toată țara, și toate în capitala Torshavn
  • Niciun copac nu crește în mod natural în Insulele Feroe, există doar mici plantații
  • Bancnotele feroeze sunt circulație concomitent cu monedele daneze, singurele de altfel
  • Până în 1938, serviciul religios în limba feroeză era permis doar cu acord scris
  • Podul Streymin este singurul din lume peste Oceanul Atlantic. Dar are doar 220 metri!
  • Transportul cu autobuzul în capitala Torshavn este gratuit

 

20:00

Cu 4 ore înaintea termenului de înscriere pentru bilete gratuite la România-Norvegia, avem 26.414 copii sub 14 ani și însoțitori înscriși pentru a susține tricolorii pe stadion!

Echipa Națională și Federația Română de Fotbal mulțumesc tuturor copiilor, profesorilor și antrenorilor care au impresionat Europa cu pasiunea lor!

Pentru că partida din 15 octombrie, ora 21:45, Arena Națională, e aproape să scrie istorie!

Recordul all-time de spectatori legat de o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000 de fani.

Recordul datează de luna trecută, la partida Partizan Belgrad – AZ Alkmaar din Europa League au fost 22.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor.

IMPORTANT: Toți solicitanții vor primi biletele pe mail începând de mâine, 10 octombrie!

19:00

FC Rostov e pe locul 1 din prima ligă rusă, în clasamentul la zi, egalitate de puncte cu Lokomotiv Moscova, Zenit St. Petersburg și FC Krasnodar. În staff-ul tehnic al echipei pregătite de fostul internațional Valeri Karpin regăsim nume rusești și spaniole. Ce legătura are asta cu tricolorii?!

Unul din secunzii lui Karpin este Jonatan Alba Cabello (37 ani). Acum, ca la fiecare acțiune a naționalei noastre de când Cosmin Contra e selecționer, se află la Mogoșoaia și lucrează pentru tricolori! De unde și până unde?

  • Spaniolul Jonatan a început activitatea în zona de analiză tehnică acum 12 ani, la nivel juvenil, urmând în paralel cursuri de antrenor și dobândind ulterior Licența PRO
  • A lucrat pentru Federația de Fotbal din Spania, ca antrenor secund la Rayo Majadahonda, apoi antrenor principal la CF Internacional Madrid (liga a treia spaniolă).
  • Întâlnirea cu Cosmin Contra a avut loc la Alcorcon, club unde Jonatan lucra deja. L-a impresionat pe român, care l-a cooptat în staff-ul echipei naționale, când a devenit selecționer. Ulterior, Jonatan a primit și oferta de la Valeri Karpin, pentru FC Rostov.
  • Din 1 ianuarie 2018 activează în paralel, funcție de perioadele FIFA. La Rostov a început ca analist, trecând spre poziția de antrenor secund.
  • Ce face Jonatan la lotul național? Îl secondează pe Rareș Ene în analiza video a antrenamentelor, a jocurilor imediat după disputarea lor și în analiza adversarului.
  • Născut în Madrid, a fost de la 8 ani pe stadionul lui Atletico, așa că e clar ce echipă susține ? Bineînțeles, după România!

18:00

Alin Toșca, fundașul stânga a tricolorilor a acceptat provocarea FRF TV și Romstal și a alcătuit cel mai bun “11” din istoria naționalei. Apoi, Alin a creat golul perfect. Vezi cum arată acesta într-un material video inedit!

17:00

Tricolorii au exersat la antrenamentul de astăzi loviturile libere și s-au întrecut în execuții spectaculoase. Niță a fost erau la penalty-uri!

16:00

Abia așteptăm să citim poveștile voastre trăite alături de naționala României! Și cel mai important este că autorii celor mai frumoase trei mesaje vor fi premiați de sponsorul naționalei, Telekom România! ?

15:00

Colegi de cameră la echipa națională, Ianis Hagi și Răzvan Marin au arătat că au aptitudini și la alt sport. În pauza dintre un antrenament tare și programul de refacere, cei doi s-au duelat la tenis de masă.

Un meci cu execuții spectaculoase, încheiat cu victoria lui Răzvan, scor 11-9, și cu Ianis recunoscând superioritatea colegului și prietenului său. Mijlocașul lui Genk a promis însă că își va lua revanșa la următoarea convocare.

14:00

România-Norvegia se joacă într-un regim special în urma sancțiunii UEFA, dar până astăzi dimineață peste 20.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor s-au înscris ca să susțină tricolorii pe Arena Națională!

Iar termenul limită de înscriere la secretariatgeneral@frf.ro e azi, la miezul nopții.

Valul uriaș de afecțiune din partea copiilor ne impresionează, iar jucătorii sunt și mai motivați acum pentru victorie! La această partidă nu există zone VIP și nici diferențe între peluze și tribune.

Pentru că apreciem curajul celor care s-au înscris primii pentru meci, deschizând practic drumul pentru cei peste 20.000 de până acum, am pregătit o surpriză: copiii de la primele 10 școli și asociații sportive înscrise vor urmări meciul pe Arena Națională din sectorul în care se vor afla Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Lucian Sănmărtean, Ion Geolgău sau Aurel Țicleanu. Vor susține România cot la cot cu foștii mari internaționali, membri ai echipei FRF!

Iată primele 10 școli și asociații înscrise, în ordine cronologică:

  • ACS Viitorul Noua Generație București
  • AS Kinder Constanța
  • Youth Fotbal Club București
  • ACS Victoria 2010 București
  • Școala Gimnazială nr. 88 București
  • ACS Progresul Găești (Dâmbovița)
  • ACS Best Boys București
  • Școala Gimnazială Stăncuța – Cuza-Vodă (Brăila)
  • Școala Gimnazială Gherghița (Prahova)
  • Școala Gimnazială Călmățuiu de Sus (Teleorman)

Toți cei înscriși vor primi pe mail biletele începând de mâine, 10 octombrie!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

13:00

Alex Mitriță is back! Un interviu special despre șansele calificării la Euro 2020, cât îl afectează schimbările de fus orar, marea pasiune dincolo de fotbal și visul jucătorului după căsătorie.

12:00

Tricolorii au avut programată în această dimineață o nouă ședință de pregătire la care selecționerul Cosmin Contra a exersat fazele prin care vrea să învingă Insulele Feroe și Norvegia.

Mai sunt 3 zile până la primul meci al primei reprezentative, cel cu Insuelele Feroe, în deplasare, la Torshavn. Naționala s-a antrenat la Mogoșoaia timp de 90 de minute, o ședință de pregătire în care selecționerul Cosmin Contra a pus accentul pe posesie și fazele de finalizare din cât mai puține atingeri.

La antrenament au luat parte toți cei 24 de jucători convocați de Contra, acesta fiind și ultimul în țară înaintea meciului de sâmbătă, 12 octombrie. Mâine dimineață, la ora 9:35, este programată decolarea către Insulele Feroe.

11:00

Cu 24 de ore înainte de plecarea spre Insulele Feroe, un altfel de mic dejun, cu o radiografie atentă a situației tricolorilor din partea lui Adrian Mihalcea, antrenor secund al echipei naționale:

 

 

  • Cum îi simți pe tricolori înaintea acestor partide din octombrie, comparativ cu acțiunile precedente?
  • De la startul preliminariilor până acum, aș spune că la fiecare convocare erau aproape de 100%. Iar acum, aproape de 200% concentrare! S-au cumulat trei realități. Faptul că depindem exclusiv de noi, asta te responsabilizează. Apoi, faptul că avem partide decisive, în care nu e loc de pași greșiți. Nu în ultimul rând, fiecare dintre jucători simte în interior că a muncit până acum și e momentul să transforme în rezultate toată munca.
  • Din experiența ta de jucător și de antrenor, e mai greu să fixezi concentrarea înaintea unui adversar considerat mai slab ca tine?
  • Asta e natura umană, e mai greu! Dar mă bazez pe un detaliu interesant, înainte de Insulele Feroe. Până acum, în această grupă, de fiecare dată când am venit după partide mai puțin reușite ca joc, am reușit să ne mobilizăm foarte bine. După Spania și Malta, mă aștept la o abordare diferită, mai curajoasă și mai aproape de valoarea reală a fotbaliștilor noștri. Și cu Insulele Feroe, și cu Norvegia.
  • Ați folosit ca studiu de caz partida cu Malta pentru pregătirea meciului cu Insulele Feroe? În ideea în care, nereușind să marcăm rapid, ne-am creat presiune și meciul a devenit greu…
  • Nu! Să nu uităm că nici în partida de acasă cu Insulele Feroe nu am marcat rapid! Sunt meciuri diferite, situații diferite. Cu Malta acasă am greșit prin relaxarea din a doua repriză. Cu nordicii, deși nu am înscris rapid, controlam jocul în mod clar. Dacă tratăm atent elementele conexe, adică natura terenului și starea vremii, dacă speculăm diferența clară de valoare în favoarea noastră, învingem sâmbătă. Noi pregătim meciul cu Insulele Feroe, dar introducem și elemente legate de Norvegia, pentru că vom avea doar o zi completă, cea de luni, pentru a pregăti meciul numărul doi.
  • Cum ai rezuma șansele la calificare în acest moment?
  • Aș spune că prin ce am reușit în această grupă, am ajuns în grupa de calificare. O grupă în care avem 4 meciuri de jucat, în care depindem doar de capacitatea noastră de a valorifica la maximum calitățile și concentrarea pozitivă. Avem un mini-turneu pentru Euro 2020. Și putem obține cel puțin trei victorii!

10:00

Să ajungi să porți tricoul naționalei e o mândrie și o responsabilitate. În cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia există și o “mini-fabrică”. E locul unde un simplu tricou galben prinde “viață”.
Care este procesul prin care tricoul trece până a fi purtat de un tricolor la un meci din preliminariile EURO 2020?
Iată pașii din culise:

  • design-ul numerelor și al numelui este realizat digital, respectându-se elementele din identitatea vizuală a Echipei Naționale
  • apoi, folosindu-se cutter plotter-ul (dispozitiv de secționare) acestea sunt tăiate milimetric
  • urmează imprimarea: totul se face cu o presă specială la temperatura de 160 de grade Celsius
  • urmează personalizarea acestuia: data și locul partidei + steagurile celor două țări
  • pe mâneci se imprimă la o presă specială sigla competiției plus logo-urile UEFA.
  • pentru fiecare meci al primei reprezentative, fiecare jucător are două rânduri de echipament

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Deschidem ziua cu o veste foarte bună: până la această oră, 20.168 de copii și însoțitorii lor s-au înscris pentru a susține tricolorii la România-Norvegia!

Partida din 15 octombrie, ora 21:45, Arena Națională, e aproape de a intra în istorie! Asta pentru că recordul all-time privind numărul de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000.

Iar înscrierile pentru România-Norvegia (mail la secretariatgeneral@frf.ro) se încheie peste 15 ore, astăzi la miezul nopții!

Împreună putem arăta Europei ce înseamnă pasiunea pentru fotbal și cât de mare e dragostea românilor pentru echipa națională! Mai avem nevoie de 2.000 de înscrieri pentru a bate recordul!

Recordul UEFA datează de luna trecută, când la partida Partizan Belgrad – AZ Alkmaar din Europa League au fost 22.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor.

IMPORTANT: Toți solicitanții vor primi biletele pe mail mâine, în data de 10 octombrie!

 

ZIUA 3

21:00

O nouă zi în cantonamentul naționalei s-a încheiat. Ne-am antrenat, ne-am recuperat și pentru puțin timp am ieșit din cantonament pentru o cină în oraș. Ne revedem mâine la 9:00 cu alte știri și materiale exclusive din culisele cantonamentului naționalei!

20:00

Intră în concurs pentru a câștiga tricoul lui Ianis Hagi cu autograf! Comentează pe Youtube FRF TV la postarea de mai jos și ai șansa de a primi un cadou de suflet! Ce înseamnă pentru tine tricoul echipei naționale? ??❤

19:00

Trei lucruri inedite despre lotul Insulelor Feroe și forma nordicilor pe teren propriu:

  • Trei noutăți. Selecționerul Olsen vine cu trei jucători din campionatul intern care nu au apucat încă să joace pentru Insulele Feroe. Fundașul dreapta Joannes Danielsen (22 ani), închizătorul Eli Nielsen (27 ani) și extrema stângă Adrian Justinussen (21 ani). Ultimul este marea speranță a fotbalului din Insulele Feroe, are 16 goluri marcate în 24 de partide din acest sezon pentru HB Torshavn, echipă care e totuși pe locul 5 din 10 în campionatul intern!
  • Vedeta din Germania. Singurul jucător care activează într-un fotbal din afara spațiului nordic este mijlocașul ofensiv Joan Simun Edmundsson (28 ani), care are în 3 goluri și 2 pase de gol în 9 meciuri de Bundesliga 2 pentru Arminia Bielefeld. Crescut de Newcastle, fotbalistul care a mai trecut prin fotbalul danez (Vejle și Odense) e cel mai bine cotat din lotul lui Olsen, 600.000 de euro pe transfermarkt.com.
  • Echipa pe teren propriu. Insulele Feroe a disputat 3 partide acasă în această grupă, golaveraj 1-10, cu Spania, Norvegia și Suedia. Au șutat de 3 ori pe poartă, de două ori cu Spania, o dată cu Norvegia, deloc în ultimul meci! Și au cumulat 15 cornere în aceste trei dueluri, având 43% posesie, cel mai bun procentaj, în fața Norvegiei.

18:00

Interviu inedit cu atacantul naționalei, George Pușcaș, despre mașini. Ce bolid conduce acum, cine e cel mai bun șofer de la lot și câte amenzi are în “palmares” vârful tricolor, totul într-un interviu #FRFTV.

17:00

Melodia preferată, versurile care îi motivează sau cântecul pe care îl ascultă cel mai des în cantonament. Așa a sunat provocarea pentru 12 din cei 24 de jucători din lotul naționalei. A ieșit un album inedit:

1. Ionuț Radu Young Thug ft. Gunna Hot
2. Romario Benzar Beatles Yesterday
3. Dragoș Grigore Vescan Am uitat să mai fim oameni
4. Adrian Rus B.U.G. Mafia ft Bodo Cât poți tu de tare
5. Alexandru Cicâldău Lunay ft Daddy Yankee Soltera
6. Paul Anton Era Istrefi ft Eldzhey Sayonara Detka
7. Vasile Mogoș Puiu Codreanu Om bogat și om sărac
8. Ianis Hagi Eminem Not afraid
9. Nicolae Stanciu F. Charm Flori murdare
10. Răzvan Marin Drake Legend
11. Florin Andone Anuel AA ft Artists China
12. George Pușcaș 21 Savage 7 min Freestyle

16:00

Antrenorul secund al naționalei explică de ce Tătărușanu e o excepție, ce goalkeeper e pe locurile 1-2-3 în lume și de ce visează noaptea că apără din nou

15:00

Adrian Rus a reușit să facă trecerea după Euro U21 din vară spre naționala de seniori. Dincolo de calitățile tehnice, pregătirea fizică reprezintă un atu important pentru fundașul central care a debutat cu Malta. Iată din secretele programului de sală pe care îl urmează:

  • “În fiecare zi, cu 90-100 de minute înainte de antrenament, merg la sala de forță. Lucrez și după antrenament, dar doar atunci când avem ședințe de pregătire mai ușoare la club sau atunci când simt că am suficientă energie. E foarte important să dozezi energia pe zile!”
  • “Am învățat să lucrez la diferite aparate și să variez cât mai mult programul ședințelor la sala de forță. Singurele modificări pe care le fac de la program sunt atunci când simt fizic nevoia clară de a lucra pentru o anumită zonă”
  • “Cel mai mult lucrez exerciții la nivelul abdomenului, dar am grijă să ating toate zonele de mușchi într-o săptămână. E important să fie un echilibru atât în exerciții, cât și în starea de încărcare a fiecărei zone”
  • “Cel mai mult îmi place să fac exerciții pentru piept, iar cel mai puțin cred că pentru biceps. Un secret, să spunem, în ce mă privește, pentru că nu există reguli care să se aplice tuturor, e faptul că prefer abdomenele după antrenamente, iar alergarea pe bandă înaintea acestora”
  • “Nu am fixat un număr de abdomene, spre exemplu. Mă pregătesc până în momentul în care organismul îmi spune că e suficient de încărcat. E cea mai bună unitate de măsură!”

14:00

Fostul internațional Gabi Balint a marcat 3 goluri în primul duel România-Insulele Feroe, din 1992. Iată amintirile atacantului de la acel meci și mesajul său pentru tricolorii de azi:

  • Domnule Balint, a fost 7-0 cu Insulele Feroe la prima confruntare cu nordicii. Ce fel de meci a fost?
  • Unul foarte ușor, să fiu sincer. A fost singurul hat-trick pe care l-am marcat pentru România și atunci am înscris și cel mai rapid gol din toată cariera mea de fotbalist! Am marcat în minutul 4! Pe lângă cele trei reușite, am mai contribuit la trei din goluri.
  • Penultimul meci la echipa națională pentru dumneavoastră…
  • Da, a fost o conjunctură specială. Era primul meci din campania de calificare la World Cup 1994, dar eu eram pe final de carieră la prima reprezentativă. Era diferență uriașă între noi și feroezi, erau foarte rudimentari din punct de vedere tehnic, la nivel tactic se aflau abia la începuturi atunci… Am făcut spectacol cu ei! Ba chiar ne-am permis și câteva “călcâie”, să bucurăm tribunele.
  • Cum a pregătit Cornel Dinu, selecționerul de atunci, partida?
  • Țin minte foarte mine că abordarea lui a fost la fel de concentrată și de serioasă precum a fost și pentru meciul următor, cu Țara Galilor, un adversar net mai valoros. Asta ne-a cerut și asta cred că trebuie să le cerem și noi tricolorilor de azi: seriozitate, concentrare, presiune din primul minut, gol înscris cât mai repede. Și atunci, și acum, trebuie să evităm să punem singuri presiunea în dreptul nostru prin trecerea timpului.
  • Ce ne trebuie pentru 3 victorii consecutive, cu Insulele Feroe, cu Norvegia și cu Suedia?
  • Eu cred că la nivel de dăruire băieții sunt 100%, m-am convins deja de asta. Ne trebuie răbdare, în primul rând. Să învingem în Insulele Feroe apoi să luăm moralul acestei victorii dintr-o deplasare lungă, pe o vreme potrivnică, și să îl adăugăm dăruirii pe care o avem. Putem să batem Norvegia la București! Și chiar cred că vom învinge!
  • Vă urăm multă sănătate și vă mulțumim! Ce mesaj aveți pentru jucători și staff?
  • Pentru mine, prima echipă va fi totdeauna ROMÂNIA. Și voi fi mereu cu ea. Poate că uneori sunt critic, dar vă asigur că o fac doar în scop constructiv și cu maximă obiectivitate. Eu cred în calificarea voastră la Euro 2020! Și o să cred până la capăt!

13:00

Refacerea ela fel de importantă ca antrenamentul! De aceea, după o ședință tare de pregătire, nu uităm niciun amănunt! ?

12:00

Echipa României este în formulă completă. În această dimineață, tricolorii au avut programată o nouă ședință de pregătire la care au participat toți cei 24 de jucători convocați de Cosmin Contra pentru “dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia.

Romario Benzar și Alexandru Mitriță, cu programe separate în ziua precdentă, s-au antrenat la capacitate maximă. Romario Benzar a primit o lovitură la antrenamente la echipa sa de club, dar staff-ul medical al tricolorilor l-a recuperat pe fundașul dreapta de la Lecce.

Antrenament la intensitate maximă a făcut și Alexandru Mitriță, jucătorul lui New York City care trebuie să se readapteze la fusul orar din Europa.

Ședința de pregătire a fost una care a durat aproximativ 90 de minute și a fost singura a zilei de marți.

11:00

Primul interviu pentru Vasile Mogoș la echipa națională! Un dialog video cuceritor, în română cu accent moldovenesc și influențe italiene ?
Fotbalistul sensibil și modest din spatele imaginii de bad-boy dezvăluie secretele fizicului său, ce înseamnă familia și care e regula casei Mogoș, și trimite un mesaj emoționant pentru românii din Italia!

10:00

Staff-ul medical al naționalei e format dintr-un medic și 7 kinetoterapeuți.  Hai să-i cunoaștem pe cei care nu sunt în lumina reflectoarelor, dar a căror muncă îi face pe jucători să strălucească!

  • Claudiu Stamatescu este medicul tricolorilor. Are 49 de ani și o experiență de 21 de ani. Un CV amplu, lucrând de-a lungul carierei la Extensiv Craiova, Al Ain (Emiratele Arabe Unite), FC Universitatea Craiova, Al Ittihad (Arabia Saudită), ALRO Slatina, Petrolul Ploiești și, în prezent, își desfășoară activitatea în Liga 1, la Universitatea Craiova. Este medicul naționalei de 1 an și 4 luni.
  • Alin Burileanu are 36 de ani și în prezent este asistent universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova. Are 15 ani de experiență și este la lot din 2016. Este președintele Prokinetic.
  • Iulian Mircea este de 13 ani fizioterapeut și de 4 ani lucrează la Ludogoreț Razgrad. În cariera sa acesta a mai activat la cluburi precum Steaua București, Al Hillal (Arabia Saudită) și Pandurii Tg. Jiu. Are 37 de ani, iar din 2016 s-a alăturat staff-ului medical de la lot.
  • Ovidiu Blendea are 39 de ani și 18 ani de experiență. Este cel mai vechi la lot, din 2011, iar în prezent lucrează la Universitatea Craiova. În trecut, a mai fost fizioterapeut la FC Universitatea Craiova și Pandurii Târgu-Jiu.
  • Toma Vasilescu are 32 de ani și o experiență de 12 ani. De-a lungul carierei, Toma a mai lucrat la loturile olimpice de gimnastică feminin și masculin. Este în staff-ul naționalei din 2016.
  • Adrian Gherovăț este fizioterapeut, din septembrie 2018 la lotul național și la Ripensia Timișoara. Are 29 de ani și 8 de experință în domeniu. A mai lucrat timp de 4 ani la Centrul Național de Pregătire Timișoara.
  • Dragoș Paraschiv este la națională din 2016. Are 27 de ani și o experiență de 5 ani în domeniu. A mai lucrat la Astra Giurgiu.
  • Vivian Negoiță este mezinul staff-ului, are 24 de ani și 5 ani de experiență. Este de un an la lot. Are în CV echipe precum Petrolul Ploiești, Juventus București, Concordia Chiajna și în prezent este la Al Ittihad (Arabia Saudită).

09:00

Bună dimineața, suporteri ai tricolorilor! Începem o nouă zi plină de evenimente în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia, ne pregătim pentru primul meci, cu Insulele Feroe, dar gândul ne fuge, inevitabil, și la duelul extrem de important cu Norvegia!

Până în această dimineață, peste 15.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor s-au înscris pentru a susține România de pe stadion! Ei vor încuraja tricolorii în meciul cu Norvegia din 15 octombrie, ora 21:45, pe Arena Națională!

Termenul limită de înscriere pentru acces gratuit la partidă (mail la secretariatgeneral@frf.ro) este miercuri, 9 octombrie, la miezul nopții.

IMPORTANT: Toți solicitanții vor primi biletele pe mail, în data de 10 octombrie!

Hai, România!

ZIUA 2

21:00

Gata o nouă zi în cantonamentul tricolorilor! De mâine, suntem în efectiv complet și turăm moatoarele pentru partida cu Insulele Feroe. Și nu uitați, dimineață la 9:00 ne revedem aici, pe liveblog, cu cele mai interesante informații din cantonament. Hai, România! ??

20:00

În această seară, Cosmin Contra a avut la dispoziție 23 de jucători din cei 24 convocați pentru următoarele partide din preliminarii EURO 2020, cu Insulele Feroe și Norvegia.

După încheierea ședinței de pregătire, a ajuns în cantonament și ultimul tricolor, portarul Ciprian Tătărușanu.

Astăzi, s-au alăturat lotului, printre alții, și Vasile Mogoș, convocat în premieră, dar și Alexandru Mitriță. De altfel, mijlocașul celor de la New York City a avut parte de un program special, de refacere, efectuând doar alergări ușoare. Staff-ul tehnic și cel medical își doresc astfel ca readaptarea “Piticului” la fusul orar din România să fie făcută treptat!

A fost o ședință de pregătire de 75 de minute la care selecționerul Cosmin Contra a pus accentul în special pe exercițiile de posesie și pe fazele în care tricolorii trebuiau să paseze din cât mai puține atingeri.

 

19:00

La antrenamentul din această seară, Paul Anton și-a demonstrat calitățile de fotograf. Ce a ieșit veți putea vedea în următoarea postare! ?

18:00

Florin Andone a răspuns întrebărilor venite din partea fanilor pe pagina de Facebook a echipei naționale. Au fost peste 900 de întrebari, iar cele mai interesante i-au fost adresate atacantului naționalei. Câștigătorii celor 10 tricouri sunt următorii: Nicoleta Zanc, Georgiana Bădiță, Adina Mănase, Valentin Apopei, George Robert, Bogdan Basarab, Darius Todirașcu, Elis Mărincean, Sabin Sălăjan și Udrea Paul. Câștigătorii sunt rugați să ne scrie în privat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale.

17:00

Tu cât de bine îi cunoști pe tricolori? Test de cunoștiințe fotbalistice! Cine o să fie omul meciului cu Insulele Feroe Claudiu Stanciu sau Andrei Keșeru? ☺

16:00

Atmosfera în cantonamentul tricolorilor e una destinsă, jucătorii glumind cu reporterul FRF TV, după ce acesta a greșit luna în care se va disputa meciul cu Insulele Feroe!

15:00

Fundașul dreapta Vasile Mogoș a sosit azi în premieră la echipa națională! Iată primele imagini cu emoțiile fotbalistului lui Cremonese!

14:00

Chiricheș, Nistor, Cicâldău și Coman au fost protagoniștii unei sesiuni foto și video speciale în cantonamentul de la Mogoșoaia. Asta pentru că Fortuna, sponsor al echipei naționale, pregătește o nouă provocare pentru suporterii tricolorilor!
Cei patru jucători au transmis mesajele lor de încurajare pentru căpitanii României… din rândul fanilor! Deocamdată, nu vă spunem mai multe, să nu stricăm surpriza! Așteptăm materialul final!

13:00

Romario Benzar a suferit în urmă cu două zile o contuzie la nivelul genunchiului drept, nefiind inclus în lot pentru partida de ieri disputată de Lecce împotriva celor de la Atalanta, în Serie A.

Fundașul s-a prezentat la lot în cursul serii de ieri, iar în această dimineață s-a constatat o ameliorare marcată a simptomatologiei. Astfel, staff-ul medical al echipei naționale a decis că Benzar poate fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia.

Forza, Romario!

12:00

Într-un interviu fără ocolișuri, Dan Nistor povestește despre ce simte la echipa națională, care sunt punctul lui slab și cel forte, de ce apreciază Cupa Satelor și ce a învățat din fotbal pentru toată viața.

11:00

Nestrălucirea minerilor și lumina fără de care victoria nu se poate

Ca un armăsar furios, eliberat cu un singur gând din funiile adăpostului, mașina gonește în noapte prin inima Bărăganului. Mergem să îi “recuperăm” pe Cipri Deac și Mihai Bordeianu, de la Mogoșoaia la Ovidiu, acolo unde CFR-ul întâlnește Viitorul. Și plouă hohotind, cu trăsnete de vară în octombrie aspru.

Cei doi sunt odihniți de antrenor, Mihai intră abia după pauză, Ciprian pe final. CFR-ul pierde. Entuziasmul din tribunele gazdelor le grăbește parcă pașii celor doi dinspre vestiar, spre mașină. Sunt obosiți. Ba nu. Sunt frânți. Au stat prin aeroportul de Glasgow, după un meci amar și istovitor cu Celtic, au ajuns târziu spre Ovidiu, au pierdut. Salută mimând un zâmbet și aruncă bagajele în portbagaj. “Ne-am trezit târziu în meci…”. E singurul comentariu despre joc. De la Bordeianu.

Nici noi nu întrebăm mai mult. Construim cu ei o tăcere adâncă, ne-o mai sperie tunetele de pe autostradă. Le protejăm aceste minute de tras sufletul după înfrângere. Luna e o felie de lămâie acră și ea. Ne ducem spre miez de noapte și băieții aceștia doi, cuminți ca fetele mari și serioși precum tot Ardealul într-un proverb, parcă ne dor.

Își sună familiile, au o afecțiune aparte, pe care nu prea putem să o traducem. “Nu ne-am văzut copiii de mult…”, zici că se justifică!, Ciprian. Fără exagerare, au ceva din soldații care după luptă își pipăie trupul ca să-l vadă acolo. Copiii dorm, normal. Dar ei trebuie să se știe întregi.

Viața de fotbalist la CFR se încheie. Ciprian decretează, mascat, că e momentul de ruptură. “Suntem toți la lot?” Întrebarea e clar că ne anunță să continuăm spre tricolori. Și ce frumos că îi pasă dacă “suntem toți”, dacă “au venit deja toți băieții”… Poate că forța asta de familie la lot îi va odihni mai repede. Știe Ciprian ceva, știe el.

De aici, limbile se dezleagă și se oprește și ploaia. Mihai e coleg de cameră la CFR cu Alex Pașcanu, e impresionat de internaționalul U21, de comportament și de cum se pregătește. La fel și Ciprian. Câteva flash-back-uri de pe Celtic Park, “au pierdut în campionat după ce ne-au învins”, amintiri de la națională din primele acțiuni pentru Deac, putem să și râdem de prieteni comuni…

Ca un armăsar furios, furios pentru că se întoarce în funiile adăpostului, mașina intră pe poartă la Mogoșoaia. Mihai și Ciprian nu sunt din aluatul fotbaliștilor care să poarte pe marginea tricourilor blitz-uri de fotograf, like-uri pe facebook și story-uri de instagram. Mai mult noroi și sudoare. Mai mult sală de forță, sete de afirmare.

O răutate bună și o bunătate rară.

Capul sus, băieți, au fost două înfrângeri la club. Dar urmează bătăliile pentru România!

Și câtă nevoie avem, câtă nevoie!, de nestrălucirea „minerilor” Deac și Bordeianu, cei care scot din adâncurile luptei de la mijlocul terenului lumina fără de care victoria nu se poate…

10:00

Timp de o săptămână, între 8 și 15 octombrie, echipele naționale vor disputa 8 partide extrem de importante, toate oficiale!

Tricolorele antrenate de Mirel Albon debutează împotriva Belgiei, la Cluj, pe arena celor de la CFR. Meciul se dispută marți, 8 octombrie, de la ora 18:30 și va fi transmis în direct de PRO X.

În aceeași zi, în Serbia, naționala U19 antrenată de Laurențiu Roșu joacă primul meci din cadrul turneului de calificare la Turul de Elită. Partida va începe la ora 19:00!
Pe 10 octombrie, reprezentativa U21 evoluează la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană” cu Ucraina, în al doilea joc din preliminariile EURO 2021. Meciul va începe la ora 20:30 și va fi în transmisiune directă la PRO TV.

Pe 11 octombrie, în Serbia, la turneul de califcare, România U19 va întâlni Spania.
O zi mai târziu, pe 12 octombrie, la Torshavn, în Insulele Feroe, prima reprezentativă va disputa al șaptelea joc din preliminariile EURO 2020. Meciul va începe la ora 19:00 și va fi în direct pe PRO TV și Radio România Actualități.

Jucătorii U19 încheie pe 14 octombrie, de la ora 15:00, turneul din Serbia cu un meci împotriva Lituaniei, în timp ce naționala lui Mirel Rădoi se va duela cu Irlanda de Nord, la Voluntari, de la ora 20:30. Meciul tineretului va fi transmis în direct de PRO TV.

Marți, 15 octombrie, de la ora 21:45 se încheie săptămâna celor 8 jocuri, cu partida dintre România și Norvegia, de pe Arena Națională. Partida va fi în direct la PRO TV și Radio România Actualități.

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Începem cu încredere săptămâna în care tricolorii vor decola, joi, spre Insulele Feroe pentru partida de sâmbătă, pentru ca pe marți, pe 15 octombrie, să întâlnească pe teren propriu Norvegia!

Ieri s-au reunit în cantonamentul de la Mogoșoaia primii 16 jucători convocați de Cosmin Contra, cu Răzvan Marin, Romario Benzar, Ciprian Deac și Mihai Bordeianu sosind după ora 21:00. Azi așteptăm ultimii 8 jucători.

Dar iată, înainte de toate, cum s-au prezentat echipele de club ale acestora în partidele disputate ieri:

  • Cu Dragoș Grigore și Claudiu Keșeru titulari, Lugodoreț a învins cu 2-0 pe Levski Sofia și s-a detașat la 4 puncte în fața acesteia, pe primul loc în liga bulgară. Dragoș a fost integralist, în vreme ce Claudiu a fost schimbat în minutul 84, după o contribuție decisivă la victorie: pasă pentru primul gol în minutul 16 și reușită pentru cel de-al doilea, în minutul 81!
  • Mihai Bordeianu a intrat la pauză, iar Ciprian Deac abia din minutul 81, în partida Viitorul – CFR Cluj 3-1, ambii fiind odihniți de antrenorul Dan Petrescu.
  • Ianis Hagi a fost titular și a jucat 61 de minute în Belgia pentru Genk, în victoria 2-1 cu Mouscron.
  • Alex Mitriță a fost menajat de antrenor pentru partida disputată de New York City în deplasare, 2-1 cu Philadelphia Union, iar Ciprian Tătărușanu a continuat să fie rezervă pentru Lyon, formație care a pierdut la St. Etienne, 0-1, și a căzut pe locul 14 în Ligue 1.

Vă pregătim o zi spectaculoasă pe Liveblog FORZA TRICOLORII, fiți cu ochii pe noi!

Hai, România!

ZIUA 1

21:00

Iată radiografia ultimelor partide disputate la cluburile la care sunt legitimați tricolorii convocați pentru acțiunea Insulele Feroe – Norvegia, partide încheiate astăzi, până la această oră:

  • Ajax Amsterdam a învins, 2-0, în deplasarea de la Den Haag și rămâne lider neînvins în campionatul Olandei, însă, din păcate, Răzvan Marin a fost doar rezervă pentru acest meci.
  • Vasile Mogoș a fost integralist pentru Cremonese în Serie B, dar echipa sa a pierdut pe teren propriu, cu Cittadella, scor 0-2.
  • Romario Benzar nu a prins lotul la Lecce, iar la reunire selecționerul Cosmin Contra a explicat faptul că acesta are o contuzie la genunchi. Benzar va ajunge în această seară în cantonament, iar mâine va fi supus unui control medical amănunțit.
  • Un tricolor cu o evoluție foarte bună în această seară a fost Nicolae Stanciu, 83 de minute pe teren pentru Slavia Praga, formație care s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Jablonec. Stanciu a pasat decisiv la reușita lui Olayinka.
  • Integralist la Gaziantep, Alin Toșca nu a putut impiedica înfrângerea echipei sale în fața celor de la Istanbul BB, scor 2-1.
    Încheiem prima zi pe Liveblog FORZA TRICOLORII, ne revedem mâine de la ora 9:00, cu reacții după partidele de la club ale lui Keșeru, Grigore, Deac, Bordeianu, Hagi, Tătărușanu și Mitriță!

20:00

În această seară, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, a avut loc o ședință de pregătire la care au participat 12 dintre cei 24 de jucători convocați de Cosmin Contra pentru aceste partide. Antrenamentul a fost unul inedit, jucătorii find angrenați în mai multe jocuri: introducerea mingii într-un butoi, tenis de picior cu o suprafața improvizată dintr-o masă, dar și finalizări de la distanță la mini-porți.

Antrenamentul a început la ora 18:30 și s-a desfășurat pe o vreme de toamnă autentică. La ora ședinței de pregătire au fost șase grade Celsius, o vreme asemănătoare cu cea pe care tricolorii o vor avea și în deplasarea din Feroe, de la Torshavn.

La aceast antrenament au participat 12 dintre cei 24 de jucători convocați de Cosmin Contra pentru cele două meciuri: Florin Niță, Ionuț Radu, Vlad Chircheș, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Nicușor Bancu, Paul Anton, Alexandru Cicâldău, Dan Nistor, Florinel Coman, George Pușcaș și Florin Andone.

Restul jucătorilor se vor alătura lotului în cursul serii de astăzi și mâine, după partidele pe care le vor disputa la echipele de club.

18:30

Start! Tricolorii pregătesc “dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia la Mogoșoaia! Acum, are loc primul antrenament la care participă 12 dintre cei 24 de jucători convocați de Cosmin Contra.

18:00

Primul adversar din această „dublă” pentru tricolori este reprezentativa Insulelor Feroe. Primul duel a avut loc în 1992, a fost 7-0 la București, meci în care Gabi Balint a reușit un hat-trick. Și e cea mai drastică înfrângere din istorie pentru feorezi!

Din selecționata nordică de atunci, cel puțin 4 jucători au avut traiectorii…nebănuite!

  • Olimpic la șah pentru Feroe. Torkil Nielsen a intrat pe parcurs în meciul din 1992, iar după doar un an a părăsit echipa națională. Mijlocașul a fost de trei ori campion național pentru Insulele Feroe la… șah! Mai mult, a făcut parte din națională la acest sport, participând la Olimpiada sportului minții!
  • Căpitanul, cântăreț de muzică ușoară. Căpitanul din ’92, Joannes Jakobsen, a devenit antrenor și… cântăreț! Fostul fundaș a lansat trei albume de muzică ușoară, ultimul în 2000, și se mândrește cu încă două apariții pe compilații muzicale din țara natală.
  • S-a retras la 46 de ani! Mijlocașul Allan Morkore avea 21 de ani în 1992 și juca la Klaksvik. A continuat exclusiv în fotbalul feroez, o carieră care s-a încheiat la….46 de ani! Ultimul club la care a fost legitimat, în 2016!, a fost B36 Torshavn.
  • Profesor în Danemarca. Jan Dam, un fundaș aprig care a reușit să strângă 39 de meciuri pentru prima reprezentativă, s-a mutat în Danemarca și a devenit… profesor! Acesta lucrează într-o școală privată din Haslev, orășel de 12.000 de locuitori situat la 60 km de Copenhaga.

17:00

La națională, rivalitatea de la cluburi e dată uitării! Adversari în derby aseară, Florinel Coman și Dan Nistor au un obiectiv comun: victorii cu Insulele Feroe și Norvegia în preliminariile EURO 2020!

16:00

Meciul România-Norvegia, programat marți, 15 octombrie, de la 21:45, pe Arena Națională, are un regim special în urma sancțiunilor UEFA. Poate că România joacă fără spectatori, dar fără suporteri, NICIODATĂ!

Este permis accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii.

Fiecare instituție poate înscrie copiii până miercuri, 9 octombrie, la miezul nopții, printr-un mail trimis la secretariatgeneral@frf.ro.

Le mulțumim tuturor copiilor, profesorilor și antrenorilor care s-au înscris până acum.

Avem deja peste 12.000 de copii și însoțitori care vor susține din tribune România!

Aceștia provin din peste 15 județe ale României, din Timiș până la Suceava, din Constanța la Bihor și de la Neamț la Călărași și Buzău!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

15:00

Primii tricolori convocați de Cosmin Contra pentru “dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia au ajuns la Mogoșoaia. Urmează câteva ore de odihnă, apoi dăm drumul la treabă! La 18:30 e programată prima ședință de pregătire. Să fie un octombrie de 6 puncte, băieți! ?

14:00

Start concurs❗ Florin Andone va răspunde curiozităților fanilor echipei naționale într-un interviu special FRF TV. Cele mai bune 10 întrebări câștigă câte un tricou al naționalei❗ Ai inspirație? Hai pe facebook-ul Naționalei și intră în concurs❗

13:00

Schimbări importante în cantonamentul tricolorilor! Iată cum arată configurația camerelor după sosirile lui Mogoș, Coman, Bancu și Nistor, noi față de acțiunea precedentă:

  • În absența lui Chipciu din rândul convocaților, Nicolae Stanciu l-a luat sub aripa sa pe tânărul Adrian Rus, să-l introducă și mai mult în atmosfera familiei tricolore pe fundașul aflat doar la a doua convocare.
  • Alexandru Cicâldău și Ionuț Nedelcearu au fost colegi de cameră la acțiunea trecută. Acum însă, le-au venit “frații”! Alături de primul dintre ei îl avem pe Nicușor Bancu, ca să completăm „camera leilor”, iar al doilea se va odihni alături de Dan Nistor, „în camera câinilor”.
  • Și camera Niță-Benzar se desparte în săptămâna aceasta. Florin Niță are misiunea să îi facă botezu la lot lui Vasile Mogoș, în vreme ce Romario Benzar îl are în grijă, la prima convocare, pe Florinel Coman!
  • Camera cu “filieră dinamovistă” rămâne fixă: Dragoș GrigorePaul Anton, reuniță din Bulgaria și Rusia.
  • Din Ardeal, nedespărțiți, Ciprian Deac și Mihai Bordeianu aduc vișiniul în cantonamentul tricolorilor
  • Din cantonamentul Euro U21, acum la naționala mare, colegi de cameră Ionuț Radu și George Pușcaș
  • Și tot neschimbată e camera “produselor” Viitorului, Ianis Hagi și Răzvan Marin rămân alături precum Belgia și Olanda pe hartă, țările unde joacă la club ?

Camere single: Alexandru Mitriță, Ciprian Tătărușanu, Claudiu Keșeru, Vlad Chiricheș, Alin Toșca, Florin Andone.

12:00

Mai este o oră până când primii tricolori convoați de Cosmin Contra vor ajunge la Mogoșoaia! Totul e pregătit, băieți! Voi trebuie DOAR să câștigați cu Insulele Feroe și Norvegia! ?

11:00

Câte mii de kilometri străbate Alex Mitriță pentru meciurile echipei naționale cu Insulele Feroe și Norvegia? Răspunsul e format din 5 cifre! ?

10:00

Din cei 24 de jucători convocați de Cosmin Contra pentru această “dublă”, 12 se vor alătura lotului abia în această seară și mâine, după partidele pe care le dispută echipele lor de club. Suntem cu ochii pe ultimele lor evoluții, ne dorim să prindă cât mai multe minute în teren și să vină la lot cu reușite care să le dea încredere!

Iată programul partidelor de azi și unde pot fi urmărite, noi vă vom ține la curent live cu evoluțiile lor:

13:15 Den Haag – AJAX Răzvan Marin
16:00 Atalanta – LECCE Look Sport 2 Romario Benzar
16:00 CREMONESE – Cittadella Vasile Mogoș
19:00 Jablonec – SLAVIA PRAGA Look Sport 3 Nicolae Stanciu
19:00 GAZIANTEP BB –  Istanbul BB Alin Toșca
20:15 LUDOOGREȚ – Levski Sofia Dragoș Grigore, Claudiu Keșeru
20:30 Viitorul – CFR CLUJ DigiSport 1, Telekom 1, Look Plus Ciprian Deac, Mihai Bordeianu
21:00 GENK – Mouscron Ianis Hagi
22:00 St. Etienne – LYON DigiSport 4 Ciprian Tătărușanu
23:00 Philadelphia Union – NY CITY Alexandru Mitriță

 

Hai ROMÂNIA!

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Astăzi e ziua reunirii oficiale a tricolorilor în cantonamentul de la Mogoșoaia, pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia, din preliminariile Euro 2020! Pornim la drum din nou alături de echipa națională în liveblog FORZA TRICOLORII, în fiecare zi de la 09:00 la 21:00!

Iată câteva din reperele acestor 10 zile fixate în programul oficial al tricolorilor:

  • 6 octombrie – ora 18:30 – antrenament deschis la Mogoșoaia
  • 10 octombrie – ora 09:50 – decolare spre Torshavn (Insulele Feroe)
  • 11 octombrie – ora României 19:00 – antrenament oficial la Torshavn
  • 12 octombrie – ora României 19:00 – Insulele Feroe – România
  • 13 octombrie – ora 16:00 – aterizare la București
  • 14 octombrie – ora 18:30 – antrenament oficial pe Arena Națională
  • 15 octombrie – ora 21:45 – România – Norvegia

Partidele sunt în direct pe Pro TV și Radio România Actualități!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ!