Am fost împreună alături de tricolori în parcursul lor din această lună, în care au jucat ultimele două meciuri înainte de startul preliminariilor EURO 2024!
- Joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca): România – Slovenia 1-2 VEZI REZUMATUL
- Duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, stadion Zimbru (Chișinău): Moldova – România 0-5 VEZI REZUMATUL
DUMINICĂ, 20 NOIEMBRIE
MOLDOVA – ROMÂNIA 0-5 (Moruțan 9, Drăguș 40, Cicâldău 61, Paraschiv 71-pen., Rus 89)
MOLDOVA: 1. Celeadnic – 20. Platica (21. Revenco, 46), 17. Dumbravanu (14. Iovu, 46), 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Rață, 8. Moțpan, 7. Ioniţă-cpt. – 19. Postolachi (13. Caimacov, 62), 11. Damașcan. Selecționer: Serghei Cleșcenco
Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ștefan, 6. Dros, 10. Plătică, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 24. Țurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari
ROMÂNIA: 12. Târnovanu – 4. Manea (13. Pantea, 69), 17. Rus, 15. Burcă-cpt. (22. Drăgușin, 69), 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău (25. Păun, 78) – 21. Moruțan (24. Sefer, 62), 9. Pușcaș (19. Paraschiv, 70), 7. Drăguș (8. Ștefănescu, 62). Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 11. Petrila, 14. M. Marin, 23. Cordea, 26. Boloca
- 18:30 – Intră în vestiarul naționalei înaintea amicalului cu Moldova de la Chișinău:
- 15:00 – România se pregătește de duelul cu Moldova, ultimul joc din acest an. Nefiind perioadă FIFA, unele cluburi din străinătate nu au permis să lase jucătorii la lotul național. La aceste absențe s-au adăugat și cele cauzate de accidentări, trei dintre fotbaliști fiind înlocuiți în lot din acest motiv: Tănase, Bancu și Alibec. Astfel, fotbalistul cu cele mai multe jocuri la echipa națională în lotul pe care selecționerul Edward Iordănescu îl are la dispoziție este George Pușcaș (33). Acesta este urmat de Alex Cicâldău (27), Ionuț Nedelcearu (24), Cristi Manea (19), Adi Rus (16) și Andrei Burcă (14). Ceilalți 19 fotbaliști din lot au mai puțin de 10 selecții sau chiar niciuna, așa cum este în cazul lui Ștefan Târnovanu, Mihai Popa, Alexandru Pantea, Antonio Sefer și Daniel Paraschiv, care încă nu au debutat.
- 12:30 – Ultimele informații din partea organizatorilor despre partida din această seară:
- Sunt așteptați 8.500 de spectatori, aceasta fiind capacitatea maximă a arenei Zimbru din Chișinău.
- 350 de români și-au achiziționat bilete în sectorul oaspeților.
- Vom evolua în echipament albastru, iar gazdele vor juca în galben.
- Porțile se vor deschide la ora 18:30.
- 11:00 – Organizatorii partidei au pregătit o surpriză pentru această seară. Cele două imnuri de stat, al Moldovei și al României, vor fi cântate de Cristofor Aldea-Teodorovici (foto), fiul lui Ion Aldea-Teodorovici și al Doinei Aldea-Teodorovici. Cei doi artiști, foarte îndrăgiți și în România, s-au stins din viață într-un tragic accident de mașină, în 1992, pe teritoriul României, la Coșoreni.
- 10:00 – Revenim cu imagini video de la antrenamentul oficial de aseară. Urmează ultimul meci din 2022, anul “Centenarului”, un meci special: primul din statistica internațională disputat între Moldova și România la Chișinău, ora 20:30, în direct la Pro Arena.
SÂMBĂTĂ, 19 NOIEMBRIE
- 21:00 – Având în vedere informațiile apărute în mass-media, conform cărora internaționalul român Răzvan Marin nu s-a întors la club și a plecat în vacanță după meciul cu Slovenia, staff-ul primei reprezentative a României face următoarele precizări:
- În urma unui dialog avut cu reprezentanții clubului Empoli, s-a stabilit ca Răzvan Marin să fie prezent la echipa națională doar pentru meciul cu Slovenia. Vă reamintim că nefiind perioadă FIFA cluburile nu au fost obligate să cedeze jucătorii pentru meciurile din luna noiembrie. În discuția avuta, oficialii clubului italian au comunicat dorința de a-i oferi lui Răzvan Marin câteva zile de vacanță, la fel cum s-a procedat și cu ceilalți fotbaliști legitimați la club. Acestea fiind zise, Răzvan Marin s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoșoaia duminică, iar după meciul de la Cluj-Napoca, unde am întâlnit Slovenia, a ieșit din programul echipei naționale, conform înțelegerii avute cu italienii de la Empoli.
- Situația lui Răzvan Marin nu este una singulară, și alți jucători români legitimați în străinătate au avut parte de zile libere, chiar dacă nu s-a permis prezența acestora la echipa națională. Nici în cazul acestora și nici în ceea ce îl privește pe Răzvan Marin, jucătorii nu au avut posibilitatea de a alege dacă onorează sau nu convocarea la echipa națională.
- Facem un apel la dialog, suntem deschiși să comunicăm și am aprecia dacă jurnaliștii ar solicita un punct de vedere înainte de a publica materiale ce au ca efect dezinformarea publicului. Vă mulțumim!
- 20:30 – Echipa națională a efectuat în această seară antrenamentul oficial premergător meciului cu Moldova. Ședința de pregătire a durat 60 de minute.
- 18:30 – Cristian Manea și selecționerul Edward Iordănescu prefațează duelul cu Moldova de mâine seară.
- 15:00 – Odată cu cei 5 jucători care au bifat primele minute în tricolor la meciul cu Slovenia, Horațiu Moldovan, Bogdan Vătăjelu, Raul Opruț, Daniel Boloca și Claudiu Petrila, numărul fotbaliștilor pe care selecționerul Edward Iordănescu i-a debutat la echipa națională a ajuns la 10. Ceilalți cinci sunt: Ionuț Radu, Marius Ștefănescu, Nicolae Păun, Octavian Popescu și Radu Drăgușin. În lotul pentru meciul de mâine seară se mai află alți 5 fotbaliști care ar putea bifa primele minute la prima reprezentativă: Ștefan Târnovanu, Mihai Popa, Alexandru Pantea, Antonio Sefer și Daniel Paraschiv.
- 14:00 – Primul gol al lui Denis Drăguș la echipa națională:
- 12:00 – Partida de la Chișinău, programată mâine, va fi condusă de o brigadă din Turcia. La centru se va afla Yaşar Kemal Uğurlu, un arbitru în vârstă de 41 de ani, care a debutat la centru, într-o partidă internațională, în iunie 2021. Acesta a fost delegat în luna septembrie ca al patrulea oficial la meciul pe care România l-a câștigat în Giulești, cu Bosnia și Herțegovina, 4-1. Uğurlu va fi ajutat de conaționalii săi: Ali Saygin Ogel și Abdullah Bora Ozkara.
- 9:00 – Tricolorii au plecat de la Cluj-Napoca și au ajuns deja la Chișinău, unde duminică, de la ora 20:30, vor întâlni Moldova, primul meci jucat de România peste Prut care va conta în statisticile internaționale.
VINERI, 18 NOIEMBRIE
- 20:00 – La capătul unui zbor de aproximativ 45 de minute, delegația României a aterizat la Chișinău pentru meciul de duminică în fața Moldovei.
- 14:00 – Selecționerul Edward Iordănescu trăiește la intensitate maximă jocurile echipei naționale. Așa s-a întâmplat și aseară, la meciul cu Slovenia, iar FRF TV vă prezintă imagini de la marginea terenul.
- 13:00 – Tricolorii au avut azi o ședință de pregătire. Jucătorii titulari, fără Răzvan Marin, care a părăsit cantonamentul tricolorilor, dar și cu Olimpiu Moruțan, care a fost introdus pe teren la pauză, au mers la stadionul lui CFR Cluj pentru refacere. Ceilalți 14 jucători din lot s-au antrenat la baza de pregătire a campioanei României.
- 12:00 – Moldova-România, povestea unui meci special în anul centenarului! Partida amicală din 20 noiembrie, care se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, va fi prima dintre cele două țări recunoscută internațional care se dispută în Republica Moldova.
DETALII AICI!
- 10:00 – Ca urmare a înțelegerii făcute de staff-ul echipei naționale și conducerea clubului Empoli, având în vedere că nu este perioadă FIFA, Răzvan Marin a evoluat doar în meciul cu Slovenia. El nu va mai face deplasarea în Moldova, la Chișinău.
JOI, 17 NOIEMBRIE
- 21:00 – Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu după meciul amical cu Slovenia:
ROMÂNIA – SLOVENIA 1-2 (Drăguș 63 / Šeško 26, Šporar 32)
ROMÂNIA: 1. Moldovan – 4. Manea, 15. Burcă, 5. Nedelcearu (22. Drăgușin, 72), 3. Vătăjelu (2. Opruț, 60) – 18. R. Marin-cpt. (26. Boloca, 84), 14. M. Marin, 10. Cicâldău (20. Olaru, 60) – 23. Cordea (21. Moruțan, 46), 9. Pușcaș, 7. Drăguș (11. Petrila, 73). Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Târnovanu, 16. Popa – 6. Băluță, 8. Ștefănescu, 13. Pantea, 17. Rus, 19. Paraschiv, 24. Sefer, 25. Păun
SLOVENIA: 1. Oblak-cpt. – 20. Stojanović, 4. Blažič (17. Mevlja, 46), 6. Bijol, 3. Balkovec (24. Sikošek, 70) – 8. Lovrić (2. Karničnik, 46), 22. Čerin, 14. Kurtic (5. Stanković, 85), 21. Verbič (15. Horvat, 79) – 9. Šporar (18. Vombergar, 46), 11. Šeško. Selecționer: Matjaž Kek
Rezerve: 12. Vidovšek, 16. Vekič – 7. Elšnik, 10. Zajc, 19. Zahović, 23. Brekalo
- 16:30 – Vestiarul de la Cluj Arena îi așteaptă pe tricolori!
- 15:45 – Fanii care vor fi prezenți pe stadion în această seară, vor putea procura, gratuit, programul de meci de la punctele de vânzare Penny din incinta stadionului.
- 14:30 – Spectatorii care vor asista la meciul ROMÂNIA-SLOVENIA sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text.
Obligațiile spectatorilor:
-
- Să nu introducă în stadion bagaje de dimensiuni mai mari decât formatul unei coli A4.
- Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.
- Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces și – după caz – actele de identitate; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
- Să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.
- Să nu introducă în incinta Cluj Arena niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise doar steagurile naționale ale celor două țări arborate pe suport din material plastic;
- Să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
- Să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv.
- Să nu pătrundă în incinta arenei sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice;
- Să ocupe locul înscris pe bilet.
- Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate de pe terasamentul exterior al tribunelor și peluzelor, în zonele turnichetelor și pe teresamentul Inelului 2, în zona chioșcurilor.
- Să nu escaladeze parapetul din beton care delimitează suprafața de joc și gardurile interioare de separare a sectoarelor.
- Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
- Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
- Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.
- Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
- Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
- Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
- Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
- Să nu folosească dispozitive LASER.
- Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.
- Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
- Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
- Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
- Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.
- Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
- Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.
În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în incinta Cluj Arena următoarele:
-
- Tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
- Arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
- Dipozitive de șocuri electrice.
- Orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
- Cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
- Aparate foto și camere de filmat profesionale.
- Vuvuzele.
- Tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
- Animale de companie.
Întrucât, la ora jocului, se anunță condiții meteo neprielnice, organizatorul va permite accesul spectatorilor în stadion cu umbrele de dimensiuni mici.
La jocul ROMÂNIA-SLOVENIA, accesul copiilor de orice vârstă în Cluj Arena se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în stadion doar însoțiți de o persoană majoră.
Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.
Porțile stadionului se vor deschide la ora 16.30.
- 12:30 – Tricolorii au ieșit în această dimineață la o scurtă plimbare, de aproximativ 20 de minute, în jurul hotelului. Meciul cu Slovenia este de la 18:30, pe Cluj Arena.
- 11:30 – Avem numerele pe care tricolorii le vor folosi la meciul cu Slovenia. Conform protocolului, toți cei 26 de jucători se vor afla pe banca de rezerve și vor fi posibile maximum 6 înlocuire.
1. Horațiu Moldovan * 2. Raul Opruț * 3. Bogdan Vătăjelu * 4. Cristian Manea * 5. Ionuț Nedelcearu * 6. Tudor Băluță * 7. Denis Drăguș * 8. Marius Ștefănescu * 9. George Pușcaș * 10. Alexandru Cicâldău * 11. Claudiu Petrila * 12. Ștefan Târnovanu * 13. Alexandru Pantea * 14. Marius Marin * 15. Andrei Burcă * 16. Mihai Popa * 17. Adrian Rus * 18. Răzvan Marin * 19. Daniel Paraschiv * 20. Darius Olaru * 21. Olimpiu Moruțan * 22. Radu Drăgușin * 23. Andrei Cordea * 24. Antonio Sefer * 25. Nicolae Păun * 26. Daniel Boloca
- 10:00 – Revenim cu imagini video de la ședința de pregătire de aseară, ultima înainte de meciul cu Slovenia, programat în această seară, de la ora 18:30.
MIERCURI, 16 NOIEMBRIE
- 20:00 – Tricolorii sunt la Cluj-Napoca pentru duelul cu Slovenia de joi, iar în această seară au luat pentru prima dată contact cu suprafața de joc de pe Cluj Arena. Pe o vreme rece și o ploaie măruntă, jucătorii lui Edward Iordănescu au pus la punct tactice ultimele detalii înaintea partidei de joi și au avut o ultimă șansă de a-l convinge pe selecționer că merită un loc de titular. A fost prima ședință de pregătire în formulă completă de la reunire!
- 18:00 – Slovenia, de la adversar de coșmar la reper pentru continuitate! Selecționerul Iordănescu așteaptă, în ciuda problemelor de lot, o prestație a tricolorilor cu Slovenia care să confirme direcția pozitivă arătată de națională în meciurile din septembrie. România și Slovenia s-au întâlnit de 8 ori până azi, debutul fiind un amical din 1994, 0-0 la București.
Totul despre adversarii noștri aici!
- 16:00 – Mihai Popa, convocat în premieră la echipa națională, a rememorat cum a început să joace fotbal, când a plans ultima oară din cauza fotbalului și dezvăluie un secret din copilăria sa.
- 15:00 – Se știu arbitrii de la partida ce se va desfășura mâine seară, la Cluj-Napoca. La centru se va afla Nicolas Laforge, un belgian în vârstă de 35 de ani, arbitru FIFA din 2015. Acesta va fi ajutat la centru de conaționalii săi Florian Lemaire și Laurent Conotte. Cel de-al patrulea oficial va fi Horațiu Feșnic. Partida nu va beneficia de sistemul VAR.
- 14:00 – Federația Română de Fotbal a anunțat UEFA locul de disputare pentru meciul cu Belarus, primul pe teren propriu din preliminariile pentru EURO 2024. Partida se va desfășura pe 28 martie 2023, de la ora 21:45, și este a doua din campania de calificare la turneul final. Primul meci pentru tricolori va fi în Andorra, pe 25 martie 2023. Întâlnirea cu Belarus va fi prima pe care tricolorii o vor disputa pe Arena Națională după o pauză de un an și jumătate. Precedentul meci jucat aici a fost cel cu Liechtenstein, 2-0, disputat în septembrie 2021.
- 12:30 – Ionuț Nedelcearu și selecționerul Edward Iordănescu prefațează amicalul cu Slovenia de mâine.
- 11:00 – Până aseară, pentru partida cu Slovenia, programată joi, ora 18:30, pe Cluj Arena, se vânduseră peste 10.000 de bilete, toate online. Începând de azi se vor deschide și casele de bilete de la stadion. Acestea vor funcționa după următorul program:
- Miercuri: 11:00 – 19:00
- Joi: 12:00 – 18:30 (ora de start a meciului)
- 10:00 – Partenerul fashion al echipei naționale a României, compania Kiğılı, le-a oferit tricolorilor costume înainte ca aceștia să plece la Cluj-Napoca. Prin parteneriatul semnat cu Federația Română de Fotbal, Kiğılı asigură tricolorilor ținuta oficială. Înființată în 1938, aceasta este o marcă de îmbrăcăminte cu 207 magazine în 62 de provincii ale Turciei și 24 de magazine în țări precum Franța, Austria, România, Macedonia, Iran, Irak, Azerbaidjan, Georgia și Turkmenistan, fiind un brand important în piața mondială a retailerilor vestimentari.
MARȚI, 15 NOIEMBRIE
- 20:30 – Selecționerul Edward Iordănescu i-a transmis un mesaj lui Nicușor Bancu, jucător care va fi supus unei operații la genunchi: „Am primit cu mâhnire și îngrijorare verdictul medical în privința lui Nicușor Bancu. Îi transmit toată susținerea mea și a staff-ului echipei naționale, sunt alături de el în această încercare așa cum am fost și sunt alături de Ianis Hagi și Iulian Cristea, ultimii tricolori care au trecut prin accidentări grave.Unul dintre cei mai eficienți jucători la precedenta acțiune a reprezentativei, Nicușor Bancu rămâne un jucător de bază al naționalei noastre. Îl asigur că îl așteptăm înapoi în familia României, unde avem semnale că vor reveni după indisponibilități și Man, Mihăilă, Chiricheș sau Radu.
Din păcate, continuă situația dificilă cauzată de accidentări. Tănase și Alibec trec la rândul lor prin astfel de situații, dar îi asigur pe toți de sprijinul și încrederea noastră. Multă sănătate, recuperare rapidă și vă așteptăm să LUPTĂM ÎMPREUNĂ!”.
- 19:45 – Doar aproximativ 45 de minute a durat zborul până la Cluj-Napoca, unde o vreme rece (3 grade) i-a așteptat pe tricolori.
- 17:30 – Revenim cu video de la ultimul antrenament la Mogoșoaia, înainte de plecarea la Cluj-Napoca. Ședința de pregătire din această dimineață a fost una bazată pe exerciții tactice, însă la finalul acesteia jucătorii au avut parte și de fotbal. Vă prezentăm imagini de senzație surprinse cu drona. De obicei, aceasta e folosită de analistul video Michele Iannucci pentru a filma exercițiile tactice, imaginile urmând a fi apoi analizate de staff-ul tehnic.
- 16:00 – Fundașul CFR-ului, Andrei Burcă, unul dintre veteranii actuali din lot, a oferit un interviu sincer, fără menajamente, pentru FRF.tv.
- Ce ne-a lipsit pentru a ne califica la ultimele turnee finale
- Șansele noastre în preliminariile pentru EURO 2024
- „Play-off-ul va fi o nebunie!”
- Sportul inedit pe care îl practică
- Pilotul preferat din Formula 1
- 14:00 – În această dimineață, selecționata României a efectuat ultima ședință de pregătire la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu a încercat să pună la punct ultimele detalii tactice, înainte de plecarea la Cluj-Napoca.
- 12:00 – Într-un top cu datele centralizate de eu-football.info, naționala României ocupă locul 17 european ca procentaj al victoriilor all-time. S-au luat în considerare toate cele peste 700 de meciuri jucate începând cu 1922 și consemnate în palmaresul oficial.
- 10:00 – Aseară, selecționerul Edward Iordănescu a condus o ședință de pregătire la care au participat 25 dintre cei 26 de jucători convocați pentru meciurile cu Slovenia și Moldova. A absentat doar Daniel Paraschiv, care a evoluat tot aseară pentru Hermannstadt. Celălalt jucător al sibienilor convocat pentru această acțiune a fost lăsat la lot încă de la reunire de antrenorul Marius Măldărășanu, motiv pentru care staff-ul echipei naționale îi mulțumește acestuia pentru sprijinul acordat.Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute și s-a lucrat în mare parte tactic, pregătindu-se meciul cu Slovenia, programat joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena.Azi, tricolorii au programat un antrenament la ora 11, primul în formulă completă, iar după amiază vor pleca spre Cluj-Napoca.
LUNI, 14 NOIEMBRIE
- 20:00 – Cu un singur jucător lipsă, Daniel Paraschiv, care se va alătura lotului abia după partida FC Botoșani – Hermannstadt, selecționerul Edward Iordănescu a exersat la antrenament planul tactic pentru duelul cu Slovenia.
- 18:00 – Interviu FRF.tv cu Adrian Rus, despre felul în care s-a adaptat la Pisa, despre preliminariile EURO 2024 și noutățile de la lot la această acțiune.
- 16:00 – Adversari în campionat, Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu s-au pus de acord asupra celui mai bun ”11” all-time al naționalei României:
- 14:00 – România, între cele mai tinere naționale europene! Tricolorii care sărbătoresc 100 de ani de existență în 2022 se află pe locul 16 continental all-time în privința mediei de vârstă a jucătorilor utilizați în toate partidele, amicale și oficiale. DETALII AICI!
- 12:00 – Două cuvinte despărțite de o virgulă pot însemna fericirea supremă. “Hai, România!” este sms-ul prin intermediul căruia Antonio Sefer a aflat că este convocat la prima reprezentativă. Întreaga poveste, dar și rememorarea unui episod nefericit de anul trecut, într-un interviu pentru FRF.tv cu Antonio Sefer. Mijlocașul de la Rapid dezvăluie și cum ar arăta debutul său la echipa națională și cum l-a ajutat experiența în Țările de Jos, la Groningen.
- 10:00 – A început pregătirea ultimelor două meciuri din 2022! Imagini video de la ședința de pregătire de aseară, una inedită, care a debutat cu exerciții în sală și doar 6 jucători au ieșit pe noul gazon hibrid de pe terenul 1 de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.
- 8:00 – Astăzi îî urăm ”La Mulți Ani!” lui Vlad Chiricheș, aflat încă în perioada de recuperare după accidentarea suferită. Multă sănătate, Vlad! Să ne revedem cu bine în startul preliminariilor EURO 2024!
DUMINICĂ, 13 NOIEMBRIE
- 20:30 – În această seară, staff-ul echipei naționale a mai primit o veste proastă. După Nicușor Bancu și Florin Tănase, încă un jucător dintre cei convocați inițial nu va putea fi prezent la cele două partide din luna noiembrie. Denis Alibec (31 de ani) s-a prezentat azi în cantonament și a acuzat o problemă medicală. Astfel, înainte de a intra în programul echipei, staff-ul medical a decis să evalueze situația. În urma unui consult medical amănunțit s-a constatat că atacantul de la Farul Constanța are o leziune musculară. Astfel, selecționerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme pe Marius Ștefănescu (24 de ani) de la Sepsi OSK. Acesta se va prezenta în cantonamentul de la Mogoșoaia luni dimineață.Staff-ul echipei naționale le urează celor trei jucători accidentați recuperare rapidă și să ne revedem sănătoși în martie, la startul preliminariilor pentru EURO 2024!
- 20:00 – În așteptarea tuturor tricolorilor convocați, antrenamentul din această seară a fost unul inedit. Jucătorii sosiți până acum au efectuat un antrenament de refacere în sală și doar 6 dintre elevii lui Edward Iordănescu au ieșit pentru prima dată pe noul gazon al stadionului din Mogoșoaia.În ultimele luni a fost montată o suprafață de joc hibridă în perspectiva preliminariilor EURO 2024. Procentul de gazon artificial este de 3%.
- 18:00 – Suntem în fața unei acțiuni care se desfășoară în condiții speciale: iată cifrele care o caracterizează!
- 16:00 – “Am vrut o acțiune de continuitate și consolidare, dar s-a transformat într-una de oportunitate și afirmare”, spune Edward Iordănescu într-un interviu FRF.tv. Vezi dialogul cu selecționerul mai jos!
- 14:00 – Antonio Sefer, Horațiu Moldovan, Denis Alibec, Tudor Băluță, Nicolae Păun, Daniel Boloca, Bogdan Vătăjelu, Ionuț Nedelcearu au sosit deja în cantonament pentru a pregăti amicalele cu Slovenia și Moldova. Pe parcursul zilei și chiar și mâine, se vor alătura lotului și ceilalți tricolori.
- 12:00 – Totul e pregătit, îi așteptăm pe primii tricolori în cantonamentul de Mogoșoaia!
- 10:00 – Astăzi sunt așteptați primii tricolori în cantonamentul de la Mogoșoaia. Selecționerul Edward Iordănescu mizează pe un lot format din 26 de jucători. Deja au existat două probleme medicale, Florin Tănase și Nicușor Bancu, inițial convocați, fiind înlocuiți de Daniel Paraschiv și Bogdan Vătăjelu.
Lotul convocat pentru meciurile cu Slovenia și Moldova este următorul:
PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)
FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 0/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)
MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)
ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)