Pentru Călin, 36 de ani, fotbalul e, mai presus de orice, un fenomen social care aduce oamenii împreună.
La antrenamentul deschis din Würzburg, Călin a venit alături de băiețelul lui, născut în Germania, dar care păstrează legăturile cu România, indiferent că vorbim de vizite acasă, la Timișoara, sau limba pe care familia o vorbește cu el. Călin lucrează ca inginer constructor și locuiește de 10 ani și jumătate în orașul care a devenit gazda tricolorilor la EURO 2024.
„Încă am foarte mulți prieteni microbiști în țară cu care țin legătura și de la ei îmi iau informațiile. Când am aflat că echipa vine aici și stă aici, n-am putut să nu îi văd în realitate. E oarecum o datorie să venim”, spune Călin, care apreciază fotbalul cel mai tare pentru modul în care aduce comunitățile împreună. „Sportul și fotbalul tot timpul au adus oamenii împreună, chiar dacă nu sunt practicanți. Cel puțin la o bere, la o vorbă; tot timpul este un subiect de discuție.”
Fără să fie un microbist înfocat, principala amintire pe care Călin o are cu echipa națională e de când jucătorii s-au vopsit blonzi la Mondialul din Franța, în 1998, dar speră că actuala generație va avea succese memorabile anul acesta în Germania. Dincolo de presiune cu care joacă fotbaliștii, emoțiile cu care intră în teren, e încrezător că echipa se va descurca la EURO dacă fiecare face ceea ce știe mai bine, pe postul lui.
„Fiecare să-și facă treaba pe partea lui. Chestia asta am învățat-o în Germania. Fiecare știe să facă câte un lucru și cred că asta e important și în interiorul echipei. Fiecare să-și facă treaba pe postul lui și cu siguranță și echipa va fi bine.”