În urma comunicării de către Comisia Europeană a rezultatelor evaluării cererilor de finanțare depuse în primăvara acestui an în cadrul programului Erasmus Plus, Federația Română de Fotbal se află printre câștigători, cu trei proiecte.
Proiectul Free Kicks, derulat sub coordonarea Universității Sant Anna din Pisa, împreună cu FRF, patru cluburi de fotbal din Spania, Portugalia și Suedia și a unei firme britanice specializate în management sportiv, este dedicat sprijinirii organizațiilor sportive în atingerea indicatorilor de mediu ai Uniunii Europene pentru anul 2030. Proiectul va dura 30 de luni și vine în continuarea inițiativelor de succes, la care FRF a fost partener: TACKLE și GOALS.
Proiectul IPREVENT, derulat sub coordonarea Federației de Fotbal din Lituania, în parteneriat cu FRF și două universități din Spania și Italia, precum și două organizații specializate în promovarea inovației în sport, este dedicat prevenției accidentărilor în fotbal a tinerilor jucători, prin utilizarea de tehnici și instrumente inovative. Durata proiectului este de 3 ani.
Proiectul SCALE, derulat sub coordonarea Federației de Fotbal din Malta, la care FRF este partener alături de federațiile din Azerbaidjan și Republica Moldova, precum și cu Liga Profesionistă de Fotbal din Italia, este dedicat combaterii abandonului școlar prin activități combinate educativ-fotbalistice. Durata proiectului este de 3 ani.
Federația Română de Fotbal este una dintre cele mai active federații naționale de fotbal, în ce privește implementarea de proiecte europene, în domenii precum: combaterea radicalizării tinerilor, promovarea integrării sociale (inclusiv a refugiaților), voluntariat, educație, bună guvernanță și mediu, cu aproximativ 20 de proiecte finalizate sau în curs, începând cu anul 2014.