UEFA și Disney continuă să recomande mișcarea fetelor acasă prin intermediul programului ”Play at home with Playmakers”.
În această săptămână au fost publicate două noi capitole din program, unde rolurile principale sunt jucate de personajele Dash și Violet din Incredibilii 2.
Capitolul 3 – DASH | Capitolul 4 – VIOLET
Fiecare capitol cuprinde diferite activități care pot fi desfășurate de fete acasă! În afară exercițiilor fizice, cele două capitole testează nivelul de creație și comunicare al fetelor, îmbinând distracția cu învățarea.
Prin această extensie a programului, UEFA și Disney încurajează fetele să continue să facă mișcare acasă, într-un mediu sigur și sănătos. Inițiativa a fost susținută și de internaționalii români Alex Chipciu și Alin Toșca, care au acceptat provocarea de a face mișcare alături de fetele lor.
Copiii își pot recrea puterile folosind obiecte de uz casnic și imaginația lor într-o serie de activități concepute pentru a lucra la mișcarea lor, precum și la introducerea în abilitățile de fotbal de bază, cu accent pe distracție.
Fiecare capitol include, de asemenea, o activitate bazată pe sarcini, precum colorarea unei imagini cu Mr. Incredible sau jocul de rol tip interviu cu Elastigirl, membrii familiei fiind încurajați să posteze fotografii și videoclipuri online folosind hashtag-ul #UEFAPlaymakers, astfel încât copiii să poată vedea cum se descurcă și ceilalți în activitățile lor. Primele două capitole pot fi descărcate de AICI!
Playmakers – primul program UEFA pan-european dedicat dezvoltării fotbalului feminin
Proiectul ”Playmakers” reprezintă un prim pas către atingerea unuia dintre obiectivele principale ale strategiei de dezvoltare a fotbalului feminin lansată de UEFA anul trecut, ”Time to action”, care urmărește dublarea participării fetelor la fotbal până în 2024.
Programul se adresează fetelor între 5 și 8 ani care nu practică fotbalul în prezent. Programul pilot a fost implementat de șapte asociații naționale: România, Austria, Scoția, Norvegia, Belgia, Polonia și Serbia – urmând a se derula sesiuni prin școli, cluburi și comunități locale. Se așteaptă ca mai multe asociații naționale să facă parte din program în 2021!
În România s-au format 34 de centre, printre care se află grădinițe, cluburi de fotbal feminin sau școli. Acestea provin din 15 județe ale României, instructorii centrelor înscrise în proiect participând deja la training-ul dedicat acestora la finalul lunii februarie. Mai multe detalii despre proiectul din România AICI!