Apărarea a jucat un rol important în evoluția echipelor din Liga 2 Casa Pariurilor în acest sezon, drept dovadă avem unul din cele mai echilibrate campionate din ultimele 5 sezoane, echipele fiind despărțite de diferențe mici de puncte în clasament. Vă invităm să descoperiți care au fost cele mai sigure apărări în prima parte a sezonului.
Două echipe, la egalitate în topul celor mai bune apărări
Unirea Slobozia are ca obiectiv accederea în play-off în acest sezon, fapt pentru care apărarea a reprezentat un pilon important în parcursul formației antrenate de Costel Enache în prima parte a sezonului. În cele 16 etape, Unirea Slobozia a primit doar 10 goluri și a încheiat anul pe locul al 4-lea, loc ce asigură prezența în play-off-ul competiției. Tot 10 goluri a primit și nou-promovata CSM Slatina. Formația pregătită de Daniel Oprescu a încheiat anul pe poziția a 11-a, cu 22 de puncte, fiind la doar 4 puncte de ultima poziție ce asigură prezența în play-off.
Politehnica Iași și Oțelul Galați completează topul
Cele două formații alcătuiesc și podiumul ligii secunde, Politehnica Iași și Oțelul Galați încheind anul pe poziția a 2-a, respectiv a 3-a în clasament, la egalitate de puncte, 31. În cele 16 runde de campionat, cele două formații au primit doar 11 goluri. De altfel, duelul direct din etapa de debut a sezonului s-a încheiat nedecis, scor 0-0, echilibrul dintre cele două formații păstrându-se până la finalul anului, singura diferență din liniile de clasament ale celor două formații fiind … golaverajul! Ambele echipe au câte 9 victorii, 4 rezultate de egalitate, 3 înfrângeri, 11 goluri primite, Politehnica marcând cu un gol mai mult decât Oțelul. 20 de goluri a marcat formația pregătită de Leo Grozavu, în timp ce formația pregătită de Dorinel Munteanu a reușit 19 goluri. Se anunță așadar un duel strâns între cele două formații în lupta pentru promovare.
AFK Csikszereda închide podiumul
Ciucanii au încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la un singur punct de Gloria Buzău. Deși a încheiat anul în afara locurilor de play-off, formația din Miercurea Ciuc se poate lăuda cu una din cele mai bune apărări în prima parte a sezonului. În cele 16 runde, ciucanii au primit 13 goluri, cu 3 mai multe decât Unirea Slobozia și CSM Slatina, lidere la acest capitol.
Unirea Constanța, formația cu cele mai multe goluri primite
Unirea Constanța și nou-promovata CSC Dumbrăvița sunt formațiile care au primit mai mult de 30 de goluri în prima parte a sezonului. În cele 16 etape de campionat, Unirea Constanța a primit nu mai puțin de 35 de goluri, în timp ce Dumbrăvița a primit cu 3 mai puține, 32. Cu toate acestea, cele două formații sunt despărțite 7 puncte în clasament, bănățenii încheind anul pe locul 14, cu 19 de puncte, primul ce asigură salvarea directă de la retrogradare, în timp ce Unirea Constanța ocupă ultima poziție în clasament cu 12 puncte. Podiumul celor mai slabe apărări este închis de Viitorul Pandurii, formație ce a primit 26 de goluri în cele 16 meciuri din campionat.
Topul formațiilor cu cele mai puține goluri primite
- Unirea Slobozia/CSM Slatina – 10 goluri
- Politehnica Iași/Oțelul Galați – 11 goluri
- AFK Csikszereda – 13 goluri
- Concordia Chiajna – 14 goluri
- FC Brașov – 15 goluri
Top 5 portari cu cele mai puține goluri primite
- Mario Contra (Unirea Slobozia): 7 goluri – 14 meciuri – 0.5 goluri/meci
- Ionuț Pop (CSM Slatina): 10 goluri – 16 meciuri – 0.63 goluri/meci
- Cosmin Dur-Bozoancă (Oțelul Galați): 11 goluri – 16 meciuri – 0.69 goluri/meci
- Szilard Gyenge (AFK Csikszereda): 11 goluri – 14 meciuri – 0.79 goluri/meci
- Sebastian Micu (FC Brașov): 15 goluri – 16 meciuri – 0.94 goluri/meci